Vágólapra másolva!
Manapság, amikor már szinte mindenről musicalt írnak, a labdarúgás sem kerülhette el a sorsát, az elmúlt években több futballal kapcsolatos témájú zenés darabot is bemutattak. Az elsőt Írországban, ahol természetesen az elmúlt évek legnagyobb ír futballbotránya került terítékre: Roy Keane hazautazása a 2002-es világbajnokság előtt.

A csapatkapitány pár nappal a vébé kezdete előtt konfliktusba keveredett a szövetségi kapitánnyal, Mick McCarthyval, mire a szakvezető száműzte őt a válogatottól (ahová Keane később visszatért, amikor már nem McCarthy volt a kapitány).

Az "Én, Keano" című darab cselekménye a hivatalos kiadványok szerint úgy kezdődik, hogy egy ősi szövetség egy légiót küld egy szigetre, hogy ott készüljenek fel a háborúra.

A szereplők neve nyilvánvalóvá teszi, hogy miről van szó: Macartacus, Quinnus és Packie Bonnerus is ismert lehet az ír futball kedvelői körében, de megemlítik még a skót "delfinistent", Fergie-t, valamint a csábító nimfát, Dunphiát (utóbbi nem más, mint a Keane "önéletrajzát" megírt Eamoen Dunphy). A darab reklámja a következő sorral igyekszik népszerűsíteni a musicalt: "Jött, látott és hazament."