Vágólapra másolva!
Az igazán elszánt futballdrukkerek igyekeznek mindenhová elkísérni kedvenceiket, még akkor is, ha sok száz kilométert kell utazniuk, de a Franciaországban élő Ben Brown esete valószínűleg mindenen túltesz.

A 20 esztendős fiatalember valami megmagyarázhatatlan oknál fogva Botswana válogatottjáért szorít, és lehetőségei szerint még Afrikába is el szokott utazni az Elefántok mérkőzéseire. El lehet hát képzelni, mennyire megörült, amikor azt olvasta az újságban, hogy a botswanai együttes a Real Madriddal játszik majd edzőmérkőzést. A mintegy ezer kilométeres utazást követően Madridban aztán megtudta, hogy Botswana nem is a királyi gárdával, hanem annak tartalékjaival játszik majd. Mindez persze nem jelentett olyan nagy problémát, a Santiago Bernabéu stadiontól már csak a Real edzőközpontjához, a Ciudad de Futbolhoz kellett elbuszoznia, ahol természetesen egyedüli botswanai drukkerként jelent meg. Ám nemcsak az afrikai együttesnek, de a hazaiaknak sem nagyon akadt szurkolójuk.

Ahogy telt az idő, és a csapatok sehogyan sem akartak megjelenni a pályán, Brownnak egyre gyanúsabb lett a dolog. Hamarosan kiderült, hogy a fiatalembernek nem volt szerencséje: a botswanaiakat szállító busz valahol út közben elkeveredett, a madridiaknak még a kapcsolatot sem sikerült felvenniük velük, így a találkozó elmaradt.

Brownnak így már csak a hátralévő kilenc órát kellett valahogyan elütnie a repülőgépe indulásáig, de az eset egyáltalán nem rettentette el. "A botswanai válogatott meglehetősen amatőr, a játékosok közül csak ketten profiskodnak. Ennek ellenére a következő mérkőzésre is igyekszem majd elutazni" - jelentette ki.