Vágólapra másolva!
A 2006-os esztendő is bővelkedett kiemelkedő "sportos" történésekben, s olvasóink arról szavaztak, számukra melyik volt a legemlékezetesebb.

Közel 14 ezer voks alapján hirdethetünk végeredményt: látogatóink többsége - közel egyharmada - szerint a 2006-os év leginkább emlékezetes momentuma Zinédine Zidane nyári "megmozdulása" volt. A franciák azóta már visszavonult sztárja a németországi labdarúgó-világbajnokság berlini döntőjében, 1-1-es állásnál a hosszabbításban "mellen fejelte" a későbbi győztes olaszok védőjét, a sértő megjegyzéseket tevő Marco Materazzit. Érdekesség, hogy a fináléban előtte pont az említett két játékos szerzett gólt, s a meccset végül 11-esekkel a taljánok nyerték (saját büntetőjét Materazzi gólra váltotta, Zidane pedig piros lapja miatt már nem volt a gyepen).

Szintén sokak számára volt emlékezetes a szegedi kajak-kenu világbajnokság, amelyen a magyar csapat egészen fantasztikus teljesítményt produkálva 12 arannyal, kettő ezüsttel, és négy bronzzal zárta az augusztusi sporteseményt.

A dobogóért a magyar futball három tragikomikus "esete" harcolt, s végül nagy csata után a Bozsik Péter-féle válogatott kínos máltai veresége lett a harmadik szavazásunkon. Egy híján kétezren klikkeltek a Ferencváros kizárására: a nagy bajban lévő zöld-fehér klub idén kénytelen volt az NB II-ben vitézkedni.

A sportág jelenlegi állapotában tán nem meglepő, hogy az Újpest futballcsapatának a liechtensteini Vaduz elleni 0-4-es hazai UEFA-kupa-vereségét csak 10-ből egy olvasónk tartja emlékezetesnek...

Forrás: EPA

A 2006-os esztendő legemlékezetesebb sportjelenete

A szavazás végeredménye:
Zidane (le)fejelése 4476 szavazat - 32,6%
A kajak-kenu-vb éremhalmozása 3468 - 25,2%
A fociválogatott máltai veresége 2362 - 17,2%
A Fradi kizárása 1999 - 14,5%
Újpest-Vaduz 0-4 1437 - 10,5%
Összes voks: 13 742.