Vágólapra másolva!
Oroszország férfiválogatottja maradt a bandy (jéglabda) világbajnoka: a vasárnapi döntőben hazai jégen 3-1-re verte Svédország legjobbjait, s akárcsak 2006-ban, most is aranyérmes lett. A kemerovói vb bronzérmét Finnország nemzeti együttese szerezte meg, miután a harmadik helyért kiírt csatában 5-4-re legyőzte Kazahsztán csapatát.

A sportág legjobb 12 válogatottját felvonultató viadalon a hat élgárdát tömörítő A csoportban bennmaradt Fehéroroszország, amely a kiesési-feljutási mérkőzésen 9-1-re nyert a B csoportban első Egyesült Államok ellen. A magyar válogatott a B csoportban negyedikként végzett.

A jeges sportág csúcsszintű vetélkedősorozata rövidesen Budapesten folytatódik: a női világbajnokságnak a Városligeti Műjégpálya ad otthont február 12. és 17. között. Az eseményen hét ország - Norvégia, Oroszország, Svédország, Finnország (A csoport), illetve az Egyesült Államok, Kanada és Magyarország (B csoport) - válogatottja indul.

Az első hivatalos bandymérkőzést 1907 februárjában játszották a városligeti tó jegén és a következő években több nemzet részvételével hivatalos tornákat is rendeztek. Az 1988-as rekonstrukció óta több nemzetközi jéglabda-viadalnak volt a színhelye Európa legnagyobb és legöregebb műjégpályája.