Vágólapra másolva!
A Szőke Nyílhoz és a Száguldó Őrnagyhoz, azaz Alfredo Di Stefanóhoz és Puskás Ferenchez hasonlította egy német újság a Wolfsburg csapatát szombaton minden bizonnyal bajnoki címhez juttató, legújabb "csodakettőst", a bosnyák Edin Dzekót és a brazil Grafitét. A Di Stefano és Puskás alkotta páros a lap szerint minden idők legsikeresebb kettőse volt.

A Berliner Zeitung szerint a Real Madridban egykor az "argentin és a magyar", azaz becenevükön a Szőke Nyíl és a Száguldó Őrnagy alkotott olyan gólerős "szimbiózist", mint most Felix Magath csapatában Dzeko és Grafite. Az újság emlékeztetett arra, hogy Puskás "újonnan és egy kicsit kövéren" került a Realhoz az 1958-59-es szezonban, de már az utolsó forduló előtt pontosan annyi gólt - szám szerint 21-et - szerzett, mint Di Stefano.

Alfredo korlátlan uralkodónak számított a csapatnál, s ismert volt arról is, hogy riválisait könyörtelenül "kicsinálta". Puskás azonban tudta ezt, s elég agyafúrt volt ahhoz, hogy a sorsdöntő mérkőzésen odatálalja a labdát partnere lába elé, még akkor is, ha ő maga sokkal jobb helyzetben volt.

A Puskás-passzok révén Di Stefano gólkirály lett, ami egy örök barátság kezdetét jelentette. Annak ellenére is, hogy a Szőke Nyíl többet soha nem lett gólkirály Spanyolországban, Puskás viszont négyszer is. Egy alkalommal Puskás 26, Di Stefano pedig 23 találatot ért el, szinte ugyanannyit, amennyit most a Wolfsburgban Dzeko és Grafite - emlékezett a lap.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában a Hannover elleni 5-0-s győzelmet a Wolfsburg Dzeko 3 és Grafite 2 góljával szerezte. Puskás és Di Stefano azonban annak idején ezt is túlteljesítette, igaz nem egy bajnoki mérkőzésen, hanem 1960-ban a Bajnokok Ligájában.

Az Eintracht Frankfurt elleni döntőben ugyanis a Real 7-3-as győzelmet aratott, s minden idők legsikeresebb kettőséből Puskás 4, Di Stefano pedig 3 gólt szerzett - írta a Berliner Zeitung.