Vágólapra másolva!
Véget értek az ejtőernyős célbaugrók küzdelmei a Világjátékokon, Asztalos István címvédőként ezúttal az ötödik helyet szerezte meg. A nehéz időjárási körülmények között rendezett versenyben a duisburgi bajnok kiegyensúlyozottan, jól teljesített, egyetlen rosszabb ugrás azonban megakadályozta a címvédésben.

A negyedik sorozatban Asztalos "fát" ugrott, tehát nem sikerült a kísérlete, így nagy hátrányba került az olimpián kívüli sportágak világversenyén. Az óriási szél ekkor is nehezítette a dolgát, mint ahogy másnak is, két versenyzőnek azonban engedélyezték, hogy újra ugorjon. Asztalosnak sajnos nem, így hiába teljesített a folytatásban szinte hibátlanul, végül 23 centis összesítéssel ötödik lett.

A viadalt az a Stefan Wiesner nyerte, aki 2005-ben Asztalos István mögött a második helyen végzett. Ahogy akkor a mi bajnokunk, most a német kiválóság is "szétugrásban" győzött a szlovák Robert Juris ellen. Ha Asztalos István a rontott ugrása helyett csupán két centit vét, ő is részt vehetett volna a döntő küzdelemben, de így is pontszerzőként ünnepelhetjük.