Társoldalunk:

Tíz sportoló, akinek nem lennénk a helyében - a Viszkistől Gascoigne-ig

2009.04.14. 8:49

Hírnév, pénz, csillogás, őrjöngő lelátók előtti győzelmi mámor - sok szurkoló szerint ezzel jár az irigyelt élsportolók élete. De ki az a 10 (ex)versenyző, akinek mostanság egyetlen sportfanatikus sem lenne szívesen a helyében?

Szavazzon arra, akinek nagyon nem szeretne a helyében lenni!

Annus Adrián

Forrás: MTI


A Haladás dobóatlétája pályafutásának előrehaladtával egyre jobb eredményeket ért el: 1992-ben még diszkoszvetésben lett 11. az ifjúsági világbajnokságon, majd az atlantai olimpiára - ahol 28. lett - már kalapácsvetésben szerzett kvalifikációt. A 2000-es sydney-i ötkarikás játékokon 17. helyezést szerzett, 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban vb-ezüstérmes, majd jött a "csúcspont", az athéni olimpia. A 2004-es eseményen első lett, de megfosztották az aranyérmétől, mert nem tudta tisztázni magát a doppingvádak alól. Indulni kívánt a 2008-as pekingi olimpián, ám nem sikerült megdobnia a szintet, ráadásul Athén után anyagilag is rendkívül nehéz helyzetbe került.

Ambrus Attila

Forrás: [origo]


1988-ig Csíkszeredán jégkorongozott, majd 1999 előtt megfordult az Újpestben és a Ferencvárosban is. A viszkis rablóként elhíresült exhokis bankrablásai során több mint 142 millió forintot zsákmányolt, s 1999-ben 17 év börtönt szabtak ki rá. Jó magaviselete miatt elképzelhető, hogy 2016 helyett már 2012-ben szabadulhat. A börtönben kerámiakészítéssel foglalkozik, jéghokis portréja megtalálható az eurohockey.net oldalon is.

Baranyai János

Forrás: MTI


A 2008-as pekingi olimpia egyetlen magyar súlyemelőjének, a 77 kg-os kategóriában érdekelt Baranyai Jánosnak a jobb könyöke kicsavarodott harmadik szakításkísérletekor a 148 kg felemelése közben, ráadásul a visszazuhanó súlyzó a hátára esett, és hordágyon vitték le a pódiumról. Mint a verseny után kiderült, nem nagyon súlyos a sérülése, ám hosszadalmas rehabilitációt követően csak idén februárban kezdett ismét tréningezni. Az ötkarikás játékok után azzal is szembesülnie kellett, hogy mindösszesen háromezer forint biztosítási díjat kapott.

Farkas Péter

Forrás: MTI


A kötöttfogású, 82 kilós kategóriában versenyző birkózó 1990-ben és 1991-ben világbajnokságot, majd 1996-ban - visszavonulásának az évében - Eb-ezüstérmet nyert, pályafutása csúcspontja azonban az 1992-es barcelonai olimpia volt, amelyen aranyérmes lett. 2001-ben Budapesten egy szabálytalan parkolás miatt összetűzésbe keveredett az autóját elszállíttató rendőrrel, s a konfliktus miatt két év felfüggesztett börtönt kapott. 2004-ben ismét letartóztatták, miután édesanyjának a budapesti lakásában az addigi legnagyobb magyarországi marihuánaültetvényre bukkantak. 2006-ban a bíróság nem jogerősen felmentette, majd 2008 novemberében öt és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, ám az ítélethirdetés közben elhagyta a tárgyalótermet és megszökött. 2008. november 20-a óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene. Jelenleg állítólag Thaiföldön él.

Nyerges Krisztián

Forrás: MTI


A REAC futballistája a közelmúltban egy belga menedzserirodától kapott remek ajánlatot: Kínában a Senjang Tungcsin csapata kívánta leszerződtetni, s a kiváló létesítményekkel rendelkező, profi klub jelenlegi keresetéhez képest tízszeres fizetést kínált számára (ahogyan ekkor a REAC honlapja írta: "Nyerges élete lehetősége előtt áll"). Mint később kiderült, a belgák becsapták a játékost, hiszen a megbeszélt helyett egy ismeretlen kínai klubnál találta magát, ahol nem elég, hogy méltatlan körülmények fogadták, de meg is sérült. A 34 órás repülőút után ki is kellett hagynia a REAC Győr elleni bajnokiját. A fővárosi csapat a támadó ügyében az UEFA-hoz és a FIFA-hoz fordult panasszal.

Előző
  • 1
  • 2
Következő