Vágólapra másolva!
Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar ló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

A pannoniaoverdose.hu beszámolója alapján Overdose nagyon feszült volt a rajt előtt, nyolc percen keresztül próbálták betenni a startgépbe, ez alatt háromszor is ledobta lovasát, Christophe Soumillont.

Sok más versenyen könnyen előfordulhatott volna, hogy már rég elengedték volna nélküle a mezőnyt, de a baden-badeni verseny egyik főszereplője Overdose volt, akivel tele voltak az újságok.

Ugyan az 1200 méteres versenyt taktikusan kezdte Overdose, de érezhető volt, hogy ez a közjáték túl sokat vett ki belőle, a győzelemre esélye sem maradt. Soumillon sérülést szenvedett, hogy mennyire súlyosat, még nem tudni, csak annyi bizonyos, hogy a zsoké a még hátralévő futamát emiatt lemondta.

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa a pannoniaoverdose.hu-nak elmondta: örült volna, ha a magyar ló nélkül engedik el a versenyt, mert az előzmények rengeteg erőt kivettek belőle, s az utolsó 200 métert valószínűleg ezért nem bírta erővel.

Hozzátette: mindezek ellenére tudomásul veszi az eredményt, bár egyelőre nem tudni, hogy a belga lovas sérülése mennyire befolyásolt azt. Overdose két éve nyerni tudott Baden-Badenben, a vasárnapi, Group 2-es besorolású németországi versenyen azonban az idei két korábbi viadalához képest sokkal nehezebb riválisokkal kellett megküzdenie.

Overdose hosszú betegség és kihagyás után júliusban, Pozsonyban tért vissza, és Szlovákiában, illetve három hete, a Kincsem Parkban is magabiztosan nyert.