Vágólapra másolva!
Kellemetlen blama zavarta meg a jövő nyári londoni olimpia felvezetését, a legfontosabb pillanatokban összeomlott a játékok hivatalos honlapja. A sikertelenül próbálkozó jegyigénylők körében hatalmas a felháborodás.

A becslések szerint mintegy 1,2 millió szurkoló próbált jegyet szerezni az árusítás második hullámában az interneten keresztül vasárnap.

Sokan már hajnalban a számítógépek előtt ültek, hogy a reggel 6 órakor kezdődő árusításban előnybe kerüljenek. Azonban alig telt el néhány perc, és lefagyott képernyők, valamint hibaüzenetek hervasztották le a jegyigénylőket, akiknek többnyire a belépésig sem sikerült eljutniuk.

Akiknek sikerült a belépés, azoknak az átutalások hiúsultak meg, akik pedig eljutottak az átutalásig, azok nem kapták meg a visszaigazoló levelet a tranzakcióról. Sokan arra panaszkodtak, hogy bár eljutottak a megfelelő felületre, ott nem jelentek meg az általuk keresett sportágak eseményei.

A Telegraph beszámolója szerint a különböző közösségi oldalakon óriási a felháborodás a történtek miatt, a legtöbben egyszerűen romhalmaznak minősítik a becsődölő hivatalos honlapot, és van, akinek az olimpiától is elment a kedve.

"Nagyon dühös és csalódott vagyok! Nem fogom még egyszer megpróbálni a vásárlást, és remélem, hogy a jövő nyáron, amikor a szurkolók világszerte nézik a versenyeket a képernyőkön keresztül, a stadion tele lesz üres székekkel" - idézett a Telegraph egy felháborodott szurkolót, aki nem kapott jegyet az atlétikai versenyekre.

Összesen 6,6 millió jegyet bocsátottak ki az olimpiára, ebből eddig 3 millió talált gazdára.