Vágólapra másolva!

Neves koreai hegymászó tűnt el a világ tizedik legmagasabb hegyén

A világ tizedik legmagasabb hegycsúcsa, a 8091 méteres Annapurna megmászására tett kísérlet közben két társával együtt eltűnt Nepálban egy neves dél-koreai alpinista, aki meghódította a világ 14 legmagasabb hegycsúcsát, az összes kontinens legmagasabb pontját, és eljutott a Déli- és az Északi-sarkra is.

A 48 éves Park Jong Szökkel és két, 33, illetve 37 éves társával kedden szakadt meg a kapcsolat, csütörtökön még nem bukkantak a nyomukra, noha helikoptert is küldtek a felkutatásukra.

A nepáli idegenforgalmi minisztérium hegymászóosztályának illetékese, Dipendra Poudel szerint szakadékba zuhanhattak a hegyoldalon való leereszkedés közben.

Park és társai 6300 méteres magasságból fordultak vissza, mivel rosszra fordult az időjárás, és túl veszélyesnek tűnt az út folytatása.

A három hegymászó tagja egy hétfős csapatnak, amely szeretne új ösvényt kijelölni az Annapurna csúcsára az amúgy is nehezen megmászható hegy déli, különösen veszélyes oldalán. Park már 2008-ban is tett egy sikertelen kísérletet az Annapurna meghódítására a déli oldalon.