Vágólapra másolva!
A címvédő Sidi Péter holtversenyben a legjobb eredménnyel bejutott a puskások versenyének döntőjébe vasárnap a finnországi Heinola-Vierumäkiban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, amelyen újabb magyar versenyzőnek nem sikerült olimpiai kvótát szereznie.

A légpuska háromszoros Eb-győztese szinte hibátlan, 599 körös eredménnyel zárta a 60 lövéses alapversenyt, rajta kívül még a szám világbajnoka, az olasz Niccolo Campriani teljesített mindössze egy kilencessel.

A londoni játékokra már 2010-ben indulási jogot szerzett Sidi mellett Háner Tamás és Biatovszki Máté képviselte a magyar színeket, ám egyikük sem tudott kiemelkedően szerepelni: előbbi 590 körrel 48., utóbbi pedig 588 körrel 60. helyen végzett. Az olimpiai kvótához 595 körre lett volna szükség.

A szám döntőjét 15.45-től rendezik.

A férfi puskások versengése a sportlövők utolsó kvalifikációs versenyének zárószáma, így eldőlt, hogy a magyar sportlövészetet hárman - Sidi, az Eb-n vasárnap légpisztolyban döntős Csonka Zsófia, illetve a dupla trapos Bognár Richárd - képviselik majd Londonban.