Vágólapra másolva!
Tökéletes fiesztát rendezett szurkolóinak a Debrecen a bajnoki címről döntő meccsen. Az NB I 28. fordulójában a DVSC a vendég Pécs 4-0-s legyőzésével harcolta ki története hatodik aranyérmét. Az ősszel szépen szerepelő Pécs vesszőfutása tovább tart, az újonc zsinórban ötödik bajnokiját bukta el.

Nagy lelkizések is kellettek a Loki-aranyhoz

NB I, 28. forduló:
DVSC - Pécsi MFC 4-0 (3-0)
Debrecen, 11 000 néző
v.: Farkas Á.
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté P. (Simac, 77.), Mészáros, Korhut - Kulcsár, Bódi (Dombi, 80.), Varga J., Szakály P. - Bouadla (Yannick, 60.), Coulibaly
Pécs: Dibusz - Nagy J., Lantos, Goia, Marovic (Okoronkwo, 65.) - Regedei (Nagy D., 78.), Paracki, Kvekveskiri, Zeljkovic - Fröhlich, Horváth Zs.
gól: Nagy J. (23., öngól), Bouadla (41.), Bódi (44.), Kulcsár (55.)
sárga lap: Máté P. (11.), Varga J. (63.), Mészáros (85.), illetve Marovic (40.)

A hazaiaknak mindössze egy pont is elég lett volna a bajnoki címhez, ám semmit sem akartak a véletlenre bízni, és az első perctől kezdve beszorították a siralmas tavaszi mérleggel bíró újoncot.

Bár a helyzetei megvoltak hozzá, végül csak Nagy öngóljával szerzett vezetést a Debrecen, a védő Coulibaly elől fejelte el a labdát, ami Dibusz mellett a bal sarokba vágódott.

A folytatásban még jobban felpörögtek a telt ház előtt játszó debreceniek, Bouadla szabadrúgásgólja, a kiugró Bódi lövése, majd Kulcsár közeli találata hozta a fölényes hazai sikert.

A mérkőzés utáni nyilatkozatában Kondás Elemér a sporttelevíziónak azt emelte ki, hogy a DVSC keretében 14 saját nevelésű játékos kapott szerepet ebben az idényben, míg Bódi Ádám hangsúlyozta, hogy utoljára a Vasasnak sikerült veretlenül bajnokságot nyerni 1966-ban, ezért a hátralevő két meccsen sem akarnak leereszteni.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nyolc éven belül hatodszor ünnepelhettek bajnoki aranyat Debrecenben

A DVSC nyolc éven belül hatodik bajnoki címét könyvelhette el (2005, 2006, 2007, 2009, 2010 és 2012), és beérte a szintén hat bajnoki címet szerző Vasast, így az FTC (28 arany), az MTK (23), az Újpest (20) és a Honvéd (13) mögött holtversenyben az ötödik legeredményesebb magyar klub lett.

A debreceni sikerrel eldőlt, hogy a hajdúsági csapat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, míg az MTK, amely a Magyar Kupa-döntőben 11-esekkel maradt alul a Debrecennel szemben, az Európa Ligában lesz érdekelt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bajnoki második egy körrel később kapcsolódik be az Európa Liga selejtezőjébe, mint a nyitófordulóban debütáló harmadik helyezett és az MTK.