Vágólapra másolva!
Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese a 3-0-s vereség ellenére csütörtök este a Genk otthonában megmutatta, hogy a legjobbakkal is felveszi a versenyt az Európa Ligában.

"Hetven percig egyenrangú ellenfele voltunk a Genknek, helyzetekig is eljutottunk" - idézte a portugál szakembert a klub hivatalos honlapja. "A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, 20-25 percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez. A második félidő felétől a játékosokat talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltunk."

A sérült Köteles Lászlót nélkülöző Genk az első félidő 22. percében Vossen révén szerezte meg a vezetést, majd a fordulást követően a 78. percben Buffel, az utolsó pillanatokban pedig De Ceulaer volt eredményes.

"Voltak hibáink, de bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget, a meccsből ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk. Most a legfontosabb, hogy a játékosok regenerálódását gyorssá tegyük, de ezúttal a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek tudjunk lenni" - mondta Paulo Sousa.