Svedsen megnyerte, Fourcade elbukta harmadik aranyát

Célfotó
RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/OMEGA" DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS This handout photo finish released by Omega, the official timekeeper of the Sochi 2014 Winter Olympic games shows Norway's Emil Hegle Svendsen (R) crossing the finish line ahead of France's Martin Fourcade (L) in the Men's Biathlon 15 km Mass Start at the Laura Cross-Country Ski and Biathlon Center during the Sochi Winter Olympics on February 18, 2014, in Rosa Khutor, near Sochi. AFP PHOTO / OMEGA
Vágólapra másolva!
Óriási befutó végén célfotó segítségével pályafutása harmadik olimpiai aranyérmét szerezte meg Emil Hegle Svendsen norvég sílövő, aki megnyerte a 15 kilométeres tömegrajtos versenyt Szocsiban. A 28 éves győztes a 2010-es vancouveri játékokon egyéniben 20 kilométeren, honfitársaival együtt pedig a 4x7,5 km-es váltóversenyben is diadalmaskodott.

A második helyen beérkezett francia Martin Fourcade korábban a 20 km-en és a 12,5 km-es üldözéses viadalon is aranyat nyert, ezúttal csak centimétereken múlt az elsősége.

Svedsen örül, ő érezte, hogy nyert Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

"Elképesztő és hihetetlen, nem is tudom, mit mondjak. A beérkezéskor úgy éreztem, megnyertem, de amikor láttam a célfotót, már nem voltam benne annyira biztos" - nyilatkozta a győztes a norvég TV2-nek.

"A csalódottság és a boldogság vegyes érzése motoszkál bennem. Reggel még nagyon betegnek éreztem magam, szerettem volna Svendsen magam mögött tudni, de nem sikerült megvalósítani. nem lehetek elégedetlen, Vancouverben csak egy ezüstöm volt, itt majdnem triplázni tudtam, és még vár rám két váltóverseny is" - mondta a francia sajtónak Martin Fourcade.

Végül a célfotó döntött Forrás: AFP/-

Eredmények, sílövészet, férfi tömegrajtos 15 km:
1. Emil Hegle Svendsen (Norvégia) 42:29.1 perc (0 lőhiba)
2. Martin Fourcade (Franciaország) 42:29.1 (1)
3. Ondrej Moravec (Csehország) 42:42.9 (0)