Diplomás vagyok, afroamerikai és meleg

Michael Sam, Missouri Tigers, amerikai foci, NFL
TEMPE, AZ - DECEMBER 28: Defensive lineman Michael Sam #52 of the Missouri Tigers reacts to an interception during the Insight Bowl against the Iowa Hawkeyes at Sun Devil Stadium on December 28, 2010 in Tempe, Arizona. The Hawkeyes defeated the Tigers 27-24. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokságba tartó Michael Sam bevallotta, hogy meleg - írja a Tdmagazin.hu.

A Missouri egyetem védője tavaly augusztusban már elmondta csapattársainak, most pedig a nagyközönség előtt is bejelentette, hogy a férfiakat szereti.

"Nem félek elmondani a világnak, hogy ki vagyok. A nevem Michael Sam, diplomás vagyok, afroamerikai és meleg” - nyilatkozta az ESPN-nek Sam, aki most készül az NFL draftra, ha pedig valamelyik csapat kiválasztja, akkor ő lesz az első bevallottan meleg játékos a ligában.

Michael Sam coming outolt Forrás: AFP/Getty Images/Christian Petersen

A bejelentés után az NFL közleményben állt ki a játékos mellett: "Csodáljuk Michael Sam őszinteségét és bátorságát. Michael egy futballista. Az olyan játékosok, akiknek megvannak a képességeik és eltökéltek, azok sikeresek lesznek az NFL-ben. Nagyon várjuk, hogy üdvözölhessük és támogathassuk Michael Samet 2014-ben."