Besenyei: Még bajnok lehetek

Peter Besenyei (HUN) - Racon flight Peter Besenyei of Hungary fly over the city of Rovinj prior to the second stage of the Red Bull Air Race World Championship in Rovinj, Croatia on April 10, 2014.
Peter Besenyei of Hungary fly over the city of Rovinj prior to the second stage of the Red Bull Air Race World Championship in Rovinj, Croatia on April 10, 2014.
Vágólapra másolva!
Pechesen alakult az első két futama, de Malajziában is a legjobb pozícióra törekszik Besenyei Péter. A Red Bull Air Race magyar pilótája a rovinji pilon hiba után úgy látja, ezúttal minden esélye megvan a győzelemre.

„A csapattal továbbra is motiváltak vagyunk, van még esély a bajnoki címre” – árulta el Besenyei Péter, aki a Red Bull Air Race idei első futamán önhibáján kívül, motorhiba miatt nem szerzett pontot, a második versenyben pedig pilonnak ütközött, és a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

„Rovinjban motorfelmelegedéssel küzdöttünk, így nem tudtam teljes gázon menni, a versenynapra azonban sikerült ezt kiküszöbölni. Aznap valóban először tudtam egészséges motorral repülni, de sajnos itt én hibáztam: hozzáértem egy kapuhoz. A jó hír viszont, hogy láttuk, ha a motor jól működik, akkor a repülőgép győzelemre esélyes" – mondta Besenyei a magyar gyártmányú gépről.

Besenyei reménykedik Forrás: Joerg Mitter és Andreas Langreiter

A hétvégén Putrajayában mérkőzik meg műrepülő bajnokunk, aki hozzátette: a felszerelést és versenygépét, a Corvus Racert légi úton szállítják a helyszínre. Besenyei szerint Putrajaya pályája a rajz alapján nem tűnik olyan trükkösnek, mint Rovinjban, de csak az első tréning után derül majd ki, milyen is valójában. „Az időjárási körülmények ebben az évben talán itt a legérdekesebbek, hiszen a rendkívüli meleg és páratartalom, próbára teszik mind a motorokat, mind a pilótákat is” – mondta Besenyei.

A világ leggyorsabb pilótái a 2014-es szezonban, a malajziai futam után még ellátogatnak többek között Kínába, Lengyelországba, az Amerikai Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába is.