Társoldalunk:

Nem sok kellett volna Bartha vb-bronzához

2014.11.09. 10:21

Pontszerző helyen végzett a Brémában megrendezett 22. karate-világbajnokságon Bartha Nikola, aki ötödik lett a +68 kg-os súlycsoportban. A fiatal magyar válogatott ugyan nem szerzett érmet a sportág legrangosabb versenyén, de így is előrelépett a két évvel ezelőtti párizsi vb-hez képest.

A nehézsúlyú nők 49 fős mezőnyében Bartha Nikola még a világbajnokság első, szerdai napján harcolta ki - négy győzelem után egy elődöntőbeli vereséggel - a spanyol Palacio elleni bronzmeccs jogát. A helyosztó esélyese az ellenfél volt, aki korábban mindkét találkozásuk alkalmával győzött.

A 21 éves magyar lány jól kezdte a csatát, ám egy vitatható bírói ítélettel mégis a spanyol rivális szerezte meg a vezetést, majd csakhamar 2-0-ra elhúzott. Ettől kezdve Barthának egyre több kockázatot kellett vállalnia a felzárkózás reményében, ez Palaciónak kedvezett, aki végül 8-3-ra nyert.

Bartha Nikola vb-5. lettForrás: Karate.hu

Vereségével a BVSC-Zugló Fighter sportolója az ötödik helyen végzett, azonban így is minden elismerést megérdemel, hiszen a 2013-ban egyéniben és csapatban szerzett két Eb-bronzérme után egy évvel a világbajnokságon is kis híján dobogóra állhatott. 

A 15 fős magyar válogatott többi tagja és a kumite csapatok is helyezetlenül zártak, azonban hozzá kell tenni, hogy egy generációváltáson átesett fiatal magyar csapat utazott ki Németországba, amelytől a következő években várhatóak egyre komolyabb eredmények. A szereplés így is felülmúlja a legutóbbi világbajnokságon nyújtott teljesítményt, ahol bronzmérkőzésig sem jutott senki.