Vágólapra másolva!
Ott Tanak szigorítana a biztonsági előírásokon, miután egy tóba borult navigátorával a ralivébé mexikói futamán. Az észt pilóta a nemzetközi szövetséghez fordul a panaszával.

Tanak és másodpilótája, Raigo Molder lecsúszott az útról, majd egy tóba zuhant Mexikóban. Kiszálltak a süllyedő autóból, majd minden segítség nélkül, teljes felszerelésben kiúsztak a partra.

A Ford Fiesta észt sofőrje úgy gondolja, Mikko Hirvonen nemrég visszavonult navigátorát, Jarmo Lehtinent kellene biztonsági tanácsadóként alkalmaznia az FIA-nek, mivel ő rendkívül tapasztalt.

"Számos ilyen hely van még a versenynaptárban - magyarázta az észt. - A biztonságot kellene az első helyre tenni, az jó megoldás lenne, ha Jarmo végigmenne az összes további vb-futam helyszínén."

"Talán ideje lenne odafigyelnie a szövetségnek a hozzá hasonlóan tapasztalt srácokra" - szúrta még oda az Autosportnak nyilatkozó Tanak.

A Fordot öt méter mélyről kellett kiemelni, ami Patrick Suberville-t, a Mexikó-rali igazgatóját is meglepte: "Általában nincs is ott víz, azaz normális esetben visszatérhettek volna az útra, de idén másképp alakult. Ez egy egyenes útszakasz, ahol soha korábban nem volt probléma, ezért nem is rendeltünk oda búvárokat."

Pilóta és navigátora a tóban Forrás: Origo

Állítólag Tanak autójában megsérült a kormánymű, ezért csúszott le az útról.

A Mexikó-ralit Sébastien Ogier nyerte meg, aki az összetettben is magabiztosan vezet. Ott Tanak 12 ponttal a kilencedik helyen áll. Április 19-én az argentin futammal folytatódik a vb.