Felpörgő BL, óriási kézicsaták

Lékai Máté Veszprém, 2015. február 4.
A veszprémi Lékai Máté (k) tör kapura Djordje Spasic (b) és Slobodan Ervacanin (j) között a kézilabda SEHA Liga MKB-MVM Veszprém - Radnicki Kragujevac mérkőzésén a Veszprém Arénában 2015. február 4-én.
MTI Fotó: Kovác
Veszprém, 2015. február 4. A veszprémi Lékai Máté (k) tör kapura Djordje Spasic (b) és Slobodan Ervacanin (j) között a kézilabda SEHA Liga MKB-MVM Veszprém - Radnicki Kragujevac mérkőzésén a Veszprém Arénában 2015. február 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Fontos hét következik a Bajnokok Ligájában, illetve a kézilabdában, de más is akad, amit érdemes előre beírni a naptárba, nehogy ütközzön a családi ebéddel.

Hétfőn több topligás meccset is rendeznek, kiemelkedik közülük a 18.55-ös Fiorentina-Milan és a 21 órás Roma-Sampdoria. Itthon a Győr a Pápát fogadja, meglehet, utoljára láthatjuk a csődközelben lévő hazai csapatot.

Kedden Monaco-Arsenal és Atlético Madrid-Leverkusen, szerdán Barcelona-ManCity és Dortmund-Juventus visszavágókat rendeznek a Bajnokok Ligájában, egyaránt 20.45-től. Ezzel kieshet a sorozatból az összes angol csapat (a Liverpool és a Chelsea már búcsúzott), ráadásul szinte mindegyik párharc szoros. És ha mindez nem volna elég, péntek délben kisorsolják az ágakat a negyeddöntőktől egészen a döntőig.

Közben folyamatosan zajlik az Indian Wells-i tenisztorna, amelynek a szombati elődöntőjében több mint egy év után összefuthat Roger Federer és Rafael Nadal.

Csapataink harcban állnak

Hasonlóan megy a héten a jégkorong EBEL-ben a Fehérvár-Vienna Capitals csata. A négy nyert meccsig tartó csata jelenleg 2-2-re áll, a további ütközetek időpontjai: hétfő 19.15 (Fehérvár), szerda 19.15 (Bécs), péntek 19.15 (Fehérvár).

Rengeteg fontos kézimeccs is lesz: az EHF-kupa utolsó csoportkörében a Balatonfüred a svéd Eskilstunával játszik (péntek 18.15), ám ez csak a bemelegítés. Szombaton a női válogatott Spanyolországgal (14 óra), az MKB-MVM Veszprém a spanyol La Riojával (16.30) játszik a BL nyolcaddöntőjében. Vasárnap a Szeged is BL-ezik, 17.15-kor kezdődik a német Rhein-Neckar Löwen elleni visszavágó. Mindkét magyar klubcsapat előnyről várja a folytatást.

Jut csemege a pólórajongóknak is, szerdán 17 órától a válogatott Bukarestben meccsel Romániával a Világliga A csoportjában.

Leállnak a motorok

A technikai sportok hívei ugyanakkor akár kétnapos kirándulást is szervezhetnek: az idénynyitó után elcsendesül a Forma-1, még nem indul be a MotoGP sem (majd csak 29-én), de Michelisz Norbertért sem izgulhatunk, és a ralivébén sem fordul a tóba senki ezúttal.