Vágólapra másolva!
A kajakozásból él, ezért nem teheti tönkre magát, nyilatkozta a Hvg.hu-nak az ötszörös világbajnok Csipes Tamara, aki a vb-ezüstérmes Dombvári Bencével együtt az április 21-ei dunavarsányi edzőtáborban elvégzett drogteszten megbukott. Dombvári elárulta, nem mindig élt olyan életmódot, amibe nem lehet belekötni.

Három héttel azután, hogy a dunavarsányi edzőtáborban elvégzett drogteszten pozitív mintát adott az ötszörös világbajnok Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence, a két sportoló interjút adott a Hvg.hu internetes portálnak.

Dombvári azt mondta, saját magára volt dühös, amikor kiderült, hogy kokain használata miatt pozitív lett a tesztje. "Én nem mondom, hogy dühös voltam. Bepánikoltam. És nem akartam elhinni sem. Kértem is B mintát” - tette hozzá Csipes, aki elárulta, a legnehezebben édesanyjának tudott erről beszélni, míg édesapja, az olimpiai bajnok Csipes Ferenc csendesen tudomásul vette.

Csipes Tamara Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"Nekem anyám és apám élsportoló volt, én úgy nőttem fel, hogy a doppingszer az ördög. És ha mondjuk egy pozitív doppingtesztet kaptam volna vissza, akkor élve elástam volna magam. Mert az csalás. Én nem csaltam, hanem hibáztam. Egyszer. Nem vagyok hülye, a kajakozásból élek, nem tehetem tönkre magam."

"Én teljesen más vagyok, mint a Tami. Nem mondhatom el azt magamról, hogy mindig százszázalékosan olyan életmódot éltem, amibe nem lehet belekötni" - mondta Dombvári, aki tanult az ügyből.

Dombvári Bence Forrás: MTI/Kovács Tamás

Neki a sport a lételeme, B tervnek maximum a McDonald's-munka jöhetne szóba. "Mit csinálhatna egy kajakos? Nem tanultam, nincs végzettségem, ezt csinálom, ez a munkám, ez a szenvedélyem. Szeretném folytatni" – nyilatkozta.

A teljes cikket itt olvashatja el!

A versenyzők válogatottbeli kerettagságát azonnal felfüggesztették, állami támogatásukat, a Gerevich-ösztöndíjat megvonták, és a szövetség fegyelmi bizottsága tíz hónapos eltiltást rótt ki rájuk. A két sportoló így nem indulhat a bakui Európa Játékokon, a vb-válogatókon és az olimpiai kvalifikációs milánói világbajnokságon, illetve az előolimpán.