Vágólapra másolva!
A Bayern München már a 9. másodpercben gólt kapott a Hoffenheim otthonában, végül mégis fordítani tudott, a győztes gólt Robert Lewandowski szerezte a 90. percben, amikor már emberhátrányban volt a bajnok. Szalai Ádám nem volt kerettag a Hoffenheimben.

A Hoffenheim úgy szerzett gólt, hogy Volland megmozdulása előtt csak Bayern-játékos ért a labdához, a hazaiak csatára Alaba rossz hátrapasszára csapott le, és elgurította a labdát Neuer mellett.

Volland ezzel beállította Karim Bellarabi ligacsúcsát, aki a legutóbbi idény első fordulójában a Bayer Leverkusen játékosaként lőtt gólt a Borussia Dortmundnak a középkezdést követően.

A Bayern a félidő végén egyenlített, Douglas Costa beadását Baumann kiütötte, Müller pedig combbal terelte a kapuba a kipattanót.

A második félidőben fölényben volt a Bayern, ám Guardiola csapata Boateng felelőtlensége miatt emberhátrányba került, a védő előbb sárga lapot érően szabálytalankodott, majd az esetet követően a sorfalban kezezett, így két perc alatt begyűjtött két sárgát, ami kiállítást ért.

A meccs összefoglalója a három góllal:

A kezezésnél ráadásul a 16-oson belül állt, a Hoffenheim így 11-eshez jutott, Polanski lövését azonban Neuer a kapufa segítségével kivédte.

Innentől a vendégeké volt a hajrá, Baumann és a kapufa egy ideig még meccsben tartotta a Hoffenheimet, de a 90. percben a nagyot játszó Douglas Costa óriási szólót vágott ki, a beadása után pedig Lewandowski tette bele a lábát a labda útjába.

A Bayern így két meccs után is hibátlan, akárcsak a Leverkusen, amely a szabadrúgás-specialista Calhanoglu góljával nyert a Hanover otthonában. A Bayern és a Bayer a következő fordulóban egymás ellen játszik az Allianz Arenában.

Az utolsó szombati meccsen a Stuttgart a 84. percig vezetett a Hamburg otthonában, de a HSV nagy hajrával megfordította a meccset. Ami számunkra rossz hír, főleg a románok elleni Eb-selejtező fényében, hogy Stieber Zoltán a keretbe sem került be a Hamburgnál.

Bundesliga, 2. forduló:
FC Schalke 04 - Darmstadt 1-1 (0-1)
gól: Draxler (47.), illetve Rausch (9.)

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1-1 (0-1)
gól: Russ (86.), illetve Caiuby (24.)

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
gól: Zoller (30.), illetve Bendtner (87.)

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
gól: Calhanoglu (18.)

1899 Hoffenheim - Bayern München 1-2 (1-1)
gól: Volland (1.), illetve T. Müller (41.), Lewandowski (90.)
piros lap: J. Boateng (73., Bayern)

Hamburg - VfB Stuttgart 3-2 (1-2)
gól: Ilicevic (34.), Lasogga (84.), Djorou (89.), illetve Ginczek (24., 42.)

A forduló további programja, vasárnap:
FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 17.30