Vágólapra másolva!
Az Újpest az elefántcsontparti Mbaye Diagne hajrában szerzett góljaival 2-0-ra nyert szombaton a vendég Vasas ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC - Vasas 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1834 néző
v: Erdős
Újpest: Balajcza - Nagy T. (Hazard, a szünetben), Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Forró - Balázs B. (Kabát, 70.), Bardhi, Balogh B., Andric – Diagne
Vasas: Nagy G. - Osváth (Vida, 5.), Debreceni, Grúz, Hangya - Czvitkovics (Berecz, 64.), Vukasovic, Adamovic (Novák, 83.) - Remili, Pavlov, Könyves
gól: Diagne (80., 85., előbbit 11-esből)
sárga lap: Könyves (4.), Remili (54.)

Az első félidőben fölényben játszott a hazai együttes, a vendégek figyelmét és erejét a védekezés kötötte le. A szünetig a Vasas kapufáig, az Újpest egy lesről szerzett gólig jutott, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban változatlanul a hazaiak irányították a játékot, többször próbálkoztak gólszerzéssel, de a kaput sem találták el. A 80. percben aztán a tíz perccel korábban becserélt Kabát Péter tizenegyest harcolt ki a lila-fehéreknek, a büntetőt pedig Diagne értékesítette.

Az elefántcsontparti csatár öt perccel később duplázott, miután lövése megpattant a menteni igyekvő védőn, ezzel a találattal pedig végleg eldőlt a mérkőzés.