Társoldalunk:

Elhunyt a magyar motoroslegenda

2015.09.09. 11:26

44 éves korában elhunyt Bitter Sándor gyorsasági motorversenyző.

Bitter neve az utcai versenyzéssel forrt össze, többször is pontszerző volt a hosszú távú, úgynevezett endurance világbajnokságon. Öt alkalommal indult a világ leghíresebb és legveszélyesebb utcai futamán, a Man-szigeti TT-n, legutóbb tavaly.

"Először kocsival mentünk körbe, már az is necces volt. Egy ponton szóltak, hogy ahol most százzal megyünk, ott 270-nel szokás a versenyen. Hazafelé a repülőn azon morfondíroztam, hogy itt fogok megdögleni. Később playstationöztem, és megmutatták a kritikus pontokat, ami segített. Olyan szakaszok is vannak, ahol félig állni kell a motoron, annyira ráz az út, és van, ahol a gyorsasági motorral ugratunk akkorát, mint krosszmotorral szokás" - mesélte az Origónak Bitter, akit az első évében végrendelet írására köteleztek, és dögcédulával a nyakában versenyzett.

Bitter Sándor egy Kawasakival ugrat

"Tudni kell, mi lesz a motorral, a hozzátartozókkal, ha megtörténik a tragédia. A dögcédula a zűrösebb, úgy éreztem magam, mintha harcba mennék. Ennek az azonosításnál lehet szerepe, ha két motoros összeütközik, és egy területre repül a testük" - mondta a Man-szigeti verseny veszélyeiről.

A szintén híres utcai versenyen, a Macau GP-n tavaly 18. helyen zárt, amely élete legjobb eredménye volt. Halálával egy legenda távozott a magyar motorsport világából, írja a Magyar Motorsport Szövetség honlapja.