Vágólapra másolva!
Puskás Ferenc három egykori legendát - Marco Van Bastent, Diego Maradonát és Zinedine Zidane-t - is legyőzve bejutott a Goal.com szavazásának a döntőjébe. A 70 millió rendszeres olvasóval rendelkező futballportál a világ valaha volt legjobb labdarúgóját keresi, Puskás ellenfele a fináléban Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi lesz.

A Goal.com a múlt héten indította el a Legends World Cup (legendák világbajnoksága) elnevezésű szavazását. Célja, hogy kiderüljön: a világ futballkedvelő nagyközönsége szerint ki minden idők legnagyobb focilegendája.

Puskás Ferenc magabiztosan menetelt az elődöntőig, amint a Facebookon megtalálható emlékoldala kiemeli,

egyedül Marco Van Bastennel volt szoros a meccs,

ott végül mindössze néhány szavazat döntött Öcsi bácsi javára. Az elődöntőbe jutásért Diego Maradonát győzte le, úgy, hogy kétszer annyi szavazatot kapott, mint az argentinok legendája.

UPDATE!A szavazati arányok különösen szoros volta – valamint gyanús szavazatok tömeges felbukkanása – miatt a Goal.com...

Posted by Puskás Ferenc on Tuesday, March 29, 2016

Az elődöntőben háziverseny alakult ki: a Real Madrid egykori csillagával, mostani edzőjével, Zinédine Zidane-nal került össze, akit 63-37 százalékos arányban ütött ki a döntőből.

Messi, Ronaldo vagy ... Puskás? Forrás: AFP

A másik ágon Cristiano Ronaldo az első körben legyőzte Lionel Messit, ám a Goal.com - a világ egyes pontjairól tapasztalt, gyanús szavazási módszerek miatt - szerdáig meghosszabbította a voksolást. A Messi-Ronaldo párharc végeredménye a szombati Barca-Real szempontjából is érdekes lesz.

Szavazzon!

Ön szerint ki a világ legjobb focistája?