Nem először törte ripityára a lábát a francia tornász

Samir Ait Said, torna, olimpia, Rio 2016
France's Samir Ait Said is stretchered off after being injured while competing in the qualifying for the men's vault event of the Artistic Gymnastics at the Olympic Arena during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 6, 2016. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Iszonyú sérülése után is optimistán néz a jövőbe Samir Ait Said francia tornász, aki kettős lábtörést szenvedett a riói olimpia férfi versenyének szombati selejtezőjében. A kórházi ágyból azonban azt üzente, megcélozza a tokiói játékokat is.

Szombaton brutális sérülést szenvedett Samir Ait Said, a francia tornászválogatott tagja, aki az ugrását követően a lábát törte.

A sportolót azonnal kórházba vitték, és megműtötték, ő pedig már betegágyáról üzent az érte aggódóknak.

Útban a kórház felé Forrás: AFP/Ben Stansall

"Szeretném megköszönni a sok támogató üzenetet, ez megmelengette a szívemet" – mondta a saját Facebook-oldalára feltöltött videóban.

„Kettős, nyílt síp- és szárkapocscsont-törést szenvedtem a bal lábamon, szerencsére a műtét nagyon jól sikerült. A verseny még nem ért véget, szurkolok a barátaimnak. A gipszem is nemzeti színű, kék-fehér-piros lett. Hiszek magamban, a 2020-as tokiói olimpiára is van reményem. Amint lábra állhatok, irány a terem, és indulok az olimpiai aranyért" – tette hozzá.

2013-ban Európa-bajnok volt gyűrűn Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Sporting News azt is kiemelte, hogy a 2012-es olimpiát megelőzően hasonló sérülést szenvedett el, csak akkor a jobb lábán, és egy évvel később Európa-bajnok lett gyűrűn.