Szórakoztató vége lett az idei Pro Bowlnak

Pro Bowl GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
ORLANDO, FL - JANUARY 29: Lorenzo Alexander #57 of the AFC tackles Jordan Howard #24 of the NFC in the first half during the NFL Pro Bowl at the Orlando Citrus Bowl on January 29, 2017 in Orlando, Florida. Sam Greenwood/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL legjobb játékosainak rendezett orlandói gálameccsen olyasmi történt, amit egy alapszakaszbeli mérkőzésen ritkán lehet látni. 

Hawaii helyett ebben az évben a floridai Orlandóban rendezték meg a legjobb NFL-játékosok gálameccsét, a hagyományosan a Super Bowl előtti vasárnap Pro Bowlt. A közönség szavazatai alapján kiválasztott játékosok közt természetesen nem szerepelnek a Super Bowlban részt vevő csapatok tagjai, sem azok, akik sérülés, vagy egyéb okok miatt lemondani kényszerültek a szereplést, de a névsor így is impozáns maradt.

A korábbi évekkel ellentétben, amikor a csapatok edzői valahogy úgy válaszották ki egymás után a játékosokat, mint a grundon focizó iskolások, az NFL ezúttal visszatért a korábbi formulához,

és a két konferencia, az AFC és az NFC küzdött meg egymással.

Az AFC oldaláról ott volt például Travis Kelce tight end és Alex Smith irányító (Chiefs), vagy Jadeveon Clowney, a Houston idén végre beérő linebackere, az NFC-ből pedig Kirk Cousins Redskins-irányító, illetve a Dallas Cowboys elképesztő teljesítményt bemutató újonckettőse, Ezekiel Elliott és Dak Prescott is.

Lorenzo Alexander szereli Jordan Howardot a Pro Bowlon Forrás: AFP/2017 Getty Images/Sam Greenwood

Kirk Cousinshoz kötődik a Pro Bowl legemlékezetesebb megmozdulása is. A meccs lefújása előtti utolsó percben az NFC az egyenlítésért támadt, de a Redskins irányítójának Jimmy Graham (Saints) felé irányzott passzát elcsípte a Buffalo Bills cornerbackje, Lorenzo Alexander. Alexander megindult a labdával, de az NFC-védők elzárták előtte az utat, így egy oldalpasszal a Denver Broncos cornerbackjének, Aqib Talibnek játszotta át a labdát, akit végül maga Cousins szerelt, hogy megelőzze a touchdownt.

Az NFC-válogatott így megúszta Talib toucdownját, egyenlíteniük viszont nem sikerült,

úgyhogy a végeredmény: AFC-NFC: 20-13.

Az irányítók közül Kirk Cousins 158 yarddal zárta a meccset, míg csapattársa, Drew Brees 112 yardot és egy touchdownt jegyzett, és a legsikeresebb elkapó is az NFC csapatából került ki, hiszen Odell Beckham Jr. hat elkapásból 93 yardot termelt.