Olyan Barca-Real meccs jön, amilyen még soha

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga Barcelona - Spain Barcelona F.C. Camp Nou Catalonia COMMEMORATION Club Soccer El Clasico Forward - Athlete HORIZONTAL La Liga Luis Suárez - Soccer Player - Born 1987 Match - Sport Photography Real Madrid Scoring a G
Jordi Alba and Lucas V during the spanish football league match between FC Barcelona and Real Madrid in Barcelona, on December 3, 2016. (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Július 29-én Miamiban előszezoni mérkőzést játszik egymással a Real Madrid és az FC Barcelona labdarúgócsapata.

Az El Clásicóra, azaz a Bajnokok Ligája-győztes fővárosi együttes és a spanyol bajnok katalán gárda összecsapására a pénteki bejelentés szerint július 29-én a Hard Rock Stadionban kerül sor, s része lesz a Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű sorozatnak.

Ez az első alkalom a két csapat történetében, hogy Észak-Amerikában csapnak össze,

és csupán a második, hogy Spanyolországon kívül. 1982-ben a Venezuela Kupán játszottak egy mérkőzést, amelyet a Real Madrid nyert meg 1-0-ra, a későbbi BL-győztes, Európa- és világbajnok sikeredző, Vicente Del Bosque góljával.

A Hard Rock Stadion az NFL-ben szereplő Miami Dolphins otthona Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mike Ehrmann

A két sztáralakulat a nyári meccsig egyszer még biztosan találkozik egymással: április 23-án a Santiago Bernabéu Stadionban, spanyol bajnoki mérkőzésen.

A Nemzetközi Bajnokok Kupáján részt vevő többi csapatot és az összecsapások helyszíneit március 21-én jelentik be a szervezők.