A Dortmund csapatbusza volt a merénylő célpontja

Dortmund, robbanás, robbantás
The damaged bus of Borussia Dortmund is pictured after an explosion some 10km away from the stadium prior to the UEFA Champions League 1st leg quarter-final football match BVB Borussia Dortmund v Monaco in Dortmund, western Germany on April 11, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Carsten Linhoff / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója szerint sokkolta a csapatot a kedd esti robbantás, de készen állnak arra, hogy szerdán megmérkőzzenek a Monaco együttesével a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A merénylet során Marc Bartra kézsérülést szenvedett, a csuklóját meg kell operálni. Mint arról beszámoltunk, kedden este három robbanás történt Dortmundban, másfél órával a Borussia Dortmund–Monaco labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzése előtt. A mérkőzést ezért szerdára (18.45) halasztották.

Robbantás Dortmundban, elmarad a BL-meccs

A német csapat buszánál történt a robbanás. Marc Bartra kórházba került.

Hans-Joachim Watzke, a Borussia sportigazgatója a német Bildnek nyilatkozott.

"Valamennyiünket nagyon megdöbbentettek a történtek – mondta a sportvezető. – Jelenleg is azon imádkozunk, hogy Bartra mihamarabb felépüljön.

Itt a csapatunk, a Borussia Dortmund volt a célpont – ez teljesen egyértelmű."

Hans-Joachim Watzke szerint a Dortmund herkulesi feladat előtt áll szerda este. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

"Extrém helyzetbe kerültünk. Az UEFA nagyon rugalmas volt, mindenki profin tette a dolgát. Ami a szerda esti meccset illeti, nem kell aggódnia senkinek. Úgy vélem, mindenki biztonságban lesz, mi mindent megteszünk ezért.

Éppen ezért nem tudom megmondani, hogy milyen állapotban lesznek a mérkőzésen. A klub valamennyi szakembere, köztük Thomas Tüchel vezetőedző is azon dolgozik, hogy mentálisan a lehető legjobb állapotba hozza a csapatot."

Iszonyatosan nehéz dolga lesz Thomas Tüchelnek, a Borussia vezetőedzőjének a szerda esti mérkőzésen. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Thissen

"Szinte herkulesi feladat előtt állunk. Most csak a Monaco elleni meccs a legfontosabb, a hogyan továbbról ráérünk utána beszélni."

A hazai szurkolók mindenesetre befogadták a szállást nem foglaló Monaco-drukkereket, és közösen söröztek, vacsoráztak.

Közben a Monaco nehéz helyzetben van, a csapat tagjai akkor értesültek a támadásról, amikor megérkeztek a stadionba. "A játékosok profik és alkalmazkodni fognak a helyzethez" - jelentette ki Bruno Skropeta, a klub kommunikációs vezetője.