Parádés békéscsabai röplabdasiker

Békéscsaba, röplabda
Békéscsaba, 2017. február 7. A békéscsabai Soós Nikolett (j) valamint a francia Pauline Martin (b2, háttal) és Isabelle Haak (b3, háttal) a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében vívott Linamar-Békéscsaba - Béziers mérkőzésen Békéscsabán 2017. február 7-én. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
A Békéscsaba szetthátrányból fordítva, fantasztikus mérkőzésen 3-1-re legyőzte a vendég francia Beziers együttesét a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjének keddi első felvonásán.

Eredmény, női CEV-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Linamar-Békéscsaba - Beziers VB (francia) 3-1 (-23, 10, 13, 23)

A magyar bajnok és kupagyőztes egyáltalán nem illetődött meg jóval esélyesebb riválisával szemben, s rendkívül kiélezett első játszmára kényszerítette a francia csapatot, amelynek színeiben Liliom Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya légiósként pályafutása során először lépett pályára honfitársai ellen. Az első szett csak a végjátékában dőlt el a vendégek javára.

Ezt követően némi meglepetésre ugyan, de a rendkívül lelkes hazai publikum nagy örömére óriási lendületbe jött a Békéscsaba, és a második szettben mindössze tíz-, a harmadikban pedig tizenhárom pontot engedett ellenfelének.

A békéscsabai Soós Nikolett (j) valamint a francia Pauline Martin (b2, háttal) és Isabelle Haak (b3, háttal) Forrás: MTI/Lakatos Péter

A mezőny legeredményesebb játékosa Szakmáry Gréta volt 22 ponttal, a túloldalon Liliom Rita 6 pontot szerzett.

A negyedik felvonásban a franciák újra szorossá tették a találkozót, de a szinte önkívületben játszó hazaiak ezúttal jobban bírták a hajrát és győzelemmel utazhatnak a francia bajnoki második helyezett otthonába, a két hét múlva esedékes visszavágóra.

Challenge-kupa: búcsúzott a Vasas

A Vasas ugyan ötjátszmás mérkőzésre kényszerítette a belga Asterix Avo Beveren együttesét, azonban így is kettős vereséggel búcsúzott a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddönőtjében.

Eredmény, női Challenge-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Vasas Óbuda - Asterix Avo Beveren (belga) 2-3 (19, -13, -13, 19, -10)
továbbjutott: az Asterix Avo Beveren kettős győzelemmel.