Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Szalai Ádámot kiborította a nemzeti csapat Nagyszombatban nyújtott teljesítménye. A Hoffenheim légiósa kiábrándító védekezésről szónokolt, miközben szerinte mellébeszélés arra hivatkozni, hogy az együttes számára kevés volt a felkészülési idő. Szalai csapattársai ennél jóval visszafogottabban értékelték a szlovákok ellen elért 0-2-t Nagyszombatban.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a szlovákiai Nagyszombatból.

Megszokhattuk már, hogy egy-egy vereséget követően Szalai Ádám lesz az, aki magára vállalja az igazságosztó szerepét. Nagyszombatban sem volt ez másképpen. Az M4 Sport felvétele a meccs utáni interjúzónában készült.

Szalai mondatain természetesen el lehet gondolkodni, egészen biztosak vagyunk abban, hogy ezek a szavak a csapat vezetéséhez és a csapattársakhoz is eljutottak.

Szavazzon!

Mi a véleménye Szalai Ádám nyilatkozatáról?

Hiába volt olykor egyenrangú ellenfele Szlovákiának Marco Rossi együttese, a hazai alakulat mindkét félidő végén betalált, így északi szomszédunk három, mi pedig nulla ponttal kezdtük a kvalifikációs sorozatot.

A találkozó legnagyobb pozitívuma a 18 évesen a magyar csapatban debütáló Szoboszlai Dominik volt,

a Salzburg középpályásának azonban érthetően nem volt maradéktalan az öröme.

Szoboszlai Dominik (20) bemutatkozott a felnőtt labdarúgó-válogatottban Forrás: MTI/Illyés Tibor

de természetesen győztes meccsen szerettem volna először pályára lépni a válogatottban, így csalódott vagyok" - kezdte értékelését a vegyes zónában Szoboszlai. "Mindent megteszek, hogy a következő meccsen is játszhassak, és még jobb teljesítménnyel segítsem a csapatot."

Szavazzon!

Mit szól Szoboszlai Dominik bemutatkozásához?

Az ifjú tehetségnél megkerülhetetlen volt a kérdés, vajon hogyan tudja kezelni azt a felhajtást, ami az utóbbi napokban/hetekben körülvette.

"Látom én is a cikkeket, illetve nap mint nap találkozom azokkal az elvárásokkal, amelyeket velem szemben megfogalmaznak az emberek. Természetesen elolvasom, meghallgatom őket, örülök neki, de ennyi.

Willi Orbán (6) ezúttal is a védelem egyik legjobbja volt, kétszer azonban ő sem tudta megmenteni a magyar kaput a góltól Forrás: mlsz.hu

Willi Orbán is szomorúan, ám készséggel válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Szoros meccset játszottunk, az eredmény nem tükrözi hűen a valóságot, mert 1-0-nál sokkal inkább az 1-1 volt benne a levegőben, mint a 2-0. Nem éreztem, hogy jobbak lettek volna nálunk a szlovákok, ettől függetlenül sajnos a

kulcspillanatokban mi hibáztunk, nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ők viszont igen.

Ez volt a legnagyobb különbség, és ezen a téren kell fejlődnünk a jövőben. Az alapokat letettük, de bátrabban kell játszanunk, és bízni egymás képességeiben. Rendkívül sajnálom a vereséget, mert nagyon készültünk erre a találkozóra, szerettünk volna örömet szerezni a szurkolóinknak, akik ezúttal is kitettek magukért."

A magyar szurkolók ezúttal is kitettek magukért Forrás: Origo

Ha már az RB Leipzig védője a magyar drukkereket említette,

a csapatot elkísérő honfitársaink a várakozásoknak megfelelően valóban fantasztikus hangulatot teremtettek,

a meccs előtti csodálatos élőképtől kezdve egészen a lefújás utáni Himnusz-éneklésig.

Az Arisz Theszaloníkiben légióskodó Korhut Mihály sem tudott szó nélkül elmenni a drukkerek mellett

"Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan elkísértek minket, és szinte hazai pályát varázsoltak a nagyszombati stadionba.

Telkibe is kijöttek hozzánk a héten, akkor is nagyszerű érzés volt találkozni velük."

A védő természetesen "szakmázott" is egy kicsit.

"Nem érdemeltünk vereséget, aki látta a meccset,

szerintem egyetért velem abban, hogy az egyik pontra rászolgáltunk volna. Az első félidőben még nem ment olyan jól a játék, de a második játékrészben sokkal inkább az történt a pályán, amit mi akartunk. Egyenlítés helyett egy kontrából sajnos a végén a szlovákok lezárták a meccset, ettől függetlenül jó úton járunk, és ha kijavítjuk a hibákat, harcolhatunk a céljainkért."

Gulácsi Péter szerint, ami a finnek és az észtek ellen novemberben működött, az sajnos most nem Forrás: mlsz.hu

A hibákról már sok szó esett, így Gulácsi Pétertől inkább azt kérdeztük, szerinte milyen lehetőségek rejlenek a csapatban.

"A támadójátékunk alapja működött, elöl Szalai Ádám rengeteg fellőtt labdát tartott, vagy szerzett meg, és készítette le az érkezőknek, ezekből kellett volna többet eredményesebben megjátszani. Hogy miben bízhatunk? A finnek és az észtek ellen ez az ötvédős rendszer sokkal jobban működött, bátrabbak voltunk, előrefelé védekeztünk.

Ezen a meccsen is az volt a cél, hogy minél feljebb letámadjuk a hazaiakat, de ezúttal sajnos nem működött, a középpálya és a védelem között túl nagy volt a rés.

A horvátok ellen vasárnap még nehezebb dolgunk lesz, és bár nem tudom, ott milyen taktikával lépünk majd pályára, de az alapok szerintem jók, megpróbálunk meglepetést okozni."

"Sok pozitívumot nem tudok kiemelni, mert úgyis a végeredmény számít, az pedig 2-0, nem ide" - mondta Nagy Ádám.

Nagy Ádám és a szlovákok legnagyobb sztárja, Marek Hamsik többször csatázott egymással a középpályán Forrás: MTI/Illyés Tibor

de sokszor rosszul reagáltunk le egyes szituációkat, nem jól tolódtunk, nem jól helyezkedtünk, többek között az első gólt is egy ilyen hiba után kaptuk. Le kell ülnünk és kielemezni a mérkőzést, mert ezek elkerülhető dolgok."

Az analizálásra bő két napja lesz a csapatnak, mert vasárnap este 18 órakor a horvát válogatott látogat Budapestre. A vb-ezüstérmes együttes a magyar meccsel párhuzamosan zajló találkozón

némi meglepetésre csak 2-1-re verte Azerbajdzsánt, ráadásul hátrányból fordítva.

Reménykedjünk benne, hogy Zlatko Dalic csapata vette túl kényelmesre a figurát a nyitányon, és hirtelenjében nem az azeriek javultak meg ennyire. Ha ugyanis a csoport papíron leggyengébb riválisa ellen is vért kell majd izzadni a győzelemért, akkor még messzebb kerülhetünk az álomtól, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak szurkoljunk a Puskás Ferenc Stadionban.

Egy nagy meglepetésre viszont alighanem az egész ország készen áll,

például vasárnap 18.00 órától a Groupama Arénában.

Eb-selejtező, E csoport: Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)
Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 14 235 néző, v.: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)
gólszerzők: Duda (42.), Rusnák (85.)
sárga lap: Vavro (21.), Kucka (50.), Hamsik (77.), Skriniar (90.), illetve Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy (88.)

Szlovákia: Martin Dubravka - Peter Pekarik, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko - Juraj Kucka, Stanislav Lobotka - Marek Hamsik, Ondrej Duda (Pavol Safranko, 87.), Albert Rusnák (Jaroslav Mihalik, 93.) - Robert Mak (Miroslav Stoch, 79.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lang Ádám (Holender Filip, 81.), Willi Orbán, Kádár Tamás - Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László (Szoboszlai Dominik, 54.), Nagy Ádám, Kalmár Zsolt (Dzsudzsák Balázs, 61.), Korhut Mihály - Kovács István - Szalai Ádám.