Alig beszélünk róla, pedig döbbenetes, mit csinált a magyar sportolónő

KRIZSÁN Xénia
Berlin, 2018. augusztus 10. Krizsán Xénia a női hétpróba gerelyhajításában a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 10-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Vágólapra másolva!
A mögöttünk lévő hétvége számos érdekes sporthíre között kicsit elsikkadt, hogy egy ausztriai atlétikai versenyen a hétpróbázó Krizsán Xénia 6651 pontos országos csúccsal nyerte meg a hétpróba versenyszámát. Két hónappal a tokiói nyári olimpia kezdete előtt ez döbbenetesen jó eredmény.

Ez a 6651 pont a 2016-os riói olimpián is a negyedik helyet érte volna, s csak két ponttal maradt volna el az akkor harmadik helyezett kanadai Brianne Theisen Eaton 6653 pontos eredményétől. Még érdekesebb, ha azt nézzük, hogy milyen eredmények születtek a 2019-es dohai atlétikai világbajnokságon, amely a járvány előtti utolsó nagy eseménye volt a sportágnak. Ott az osztrák Verena Preiner 6560 ponttal lett harmadik, Krizsán ennél most sokkal jobban szerepelt Ausztriában. Dohában a belga Nafissatou Thiam 6667 ponttal nyert ezüstérmet, ettől alig maradt most el Krizsán hétvégi teljesítménye.

Krizsán Xénia ausztriai eredménye a világ idei legjobbja. A magyar sportolónő a győzelme után a következőket nyilatkozta.

Még nem tudom, mit jelenthet ez az olimpián, de nagyon szeretnék ott is érmet szerezni."

A tokiói olimpián augusztus 4-én és 5-én rendezik meg a női hétpróbázók versenyét.