Továbbra is marad a Magyar Paralimpiai Bizottság egyik főtámogatója

PAP Bianka
Tokió, 2021. szeptember 1. Az ezüstérmes Pap Bianka a 400 méteres női gyorsúszás S10-es kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Vizes Központban 2021. szeptember 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A 2024-es párizsi paralimpiáig a K&H Csoport marad a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat pénzintézete.

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a pénzintézet számára a fenntarthatóság jegyében a társadalmi felelősségvállaláson belül az egészségvédelem támogatása az egyik kiemelt terület.

Emlékeztetett rá, hogy már 16 éve állnak az MPB mellett, az ösztöndíj-programjukon keresztül pedig a tokiói nyári paralimpián sikeresen szerepelt, összesen 7 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérmet nyert magyar csapat kilenc versenyzőjét is egyénileg támogatták, Pap Biankától Pálos Péterig.

Pap Bianka is az egyénileg támogatottak között van Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A K&H Csoport ebben a sok bizonytalansággal teli időszakban is kitartott partnerei mellett, és büszkék vagyunk arra, hogy már az ötödik alkalommal újítjuk meg elköteleződésünket a magyar parasport iránt." - mondta Guy Libot vezérigazgató, majd felidézte, hogy a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram keretében mostanáig 20 parasportolót és öt segítőjüket összesen 23 millió forinttal támogatták, idén tavasszal pedig újabb két kiemelkedő parasportolót és egy segítőt választanak ki egy szakértői zsűri segítségével, hogy segítsék őket a mindennapi akadályok leküzdésében.

Hozzátette: örülnek annak, hogy Dumity Richárd révén a közelgő pekingi téli paralimpián is lesz képviselője Magyarországnak.

Szabó László, az MPB elnöke kijelentette: büszke a közös munkára, hiszen az eddig támogatott versenyzőkből kilenc érmes lett a tokiói vagy valamelyik korábbi paralimpián. Arról is beszélt, hogy Tokióban olyan magasságba emelkedett a magyar parasport, amilyenben még sohasem volt, de ez a siker egyben felelősséget is jelent. Tájékoztatása szerint Pekingben ötödször vesz részt téli paralimpián Magyarország, és Dumity Richárd a hetedik hazai versenyző, aki eljutott az eseményre.

A monosíző Dumity Richárd elmondta, hogy edzőjével két éve kezdték meg a felkészülést, körülbelül két-három hónapig tartott, amíg megtanulta, hogyan kell használni az ülősít. Hozzáfűzte: Mátraszentistvánon, illetve az ausztriai Tirolban gyakorolt, itthon pedig fizikai edzéseket végzett.

Úgy érzi, teljesen elégedett sosem lesz, de szeretné ugyanazt az eredményt hozni Pekingben, amit az edzőtáborokban sikerült elérnie. Dumity Richárd március 10-én óriásműlesiklásban, két nappal később pedig szalomban indul a pekingi paralimpián.