Hiába Mbappé döbbenetes gólja, kínos vereséget szenvedett a PSG

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) and Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe react after Lorient's second goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Lorient at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 30, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Paris Saint-Germain hazai pályán 3-1-re kikapott a Lorient csapatától.

A Lorient a legutóbbi öt bajnokiján nyeretlen maradt, miközben a vasárnapi ellenfelétől legutóbb 12 éve vereséget szenvedő PSG sorozatban három győzelemmel érkezett a találkozóra, így minden jel a hazai siker mellett szólt.

Ám 20 perc után már ez nem volt ilyen egyértelmű, ugyanis Enzo Le Fee a vendégeknek szerzett vezetést, majd Asraf Hakimi megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a fővárosiak.

Kylian Mbappé azonban a 29. percben egyenlített, miután Yvon Mvogo kapus nemes egyszerűséggel lerakta maga elé a labdát, amit az ott álló Mbappé megköszönt és bepasszolta az üres kapuba.

Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, miután Darlin Yongwa a szünet előtt, a 38. percben ismét a vendégeket juttatta előnyhöz.

Messi és Mbappé reakciója a Lorient második góljára Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidő az emberhátrány ellenére hiába telt szinte végig a Lorient kapuja előtt, igazán komoly lehetőségig egyszer sem jutott a PSG. Sőt, a hajrában két kontratámadásból is eredményes volt Bamba Dieng, amelyből az egyik gól érvényes is volt, így a vendégek 3 ponttal távoztak a Parc des Princes-ből.

A párizsiak előnye a vereséggel maradt nyolc pont a tabella élén az egy meccsel kevesebbet játszó Marseille előtt.

Ligue 1, 33. forduló:
Paris Saint-Germain – Lorient 1-3 (1-2)