Kirúgták a korcsolyaszövetség műkorcsolya-sportigazgatóját

SVIATCHENKO Alexei; PAVLOVA Maria
Espoo, 2023. január 29. A magyar színekben versenyző Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei a finnországi Espoóban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság gáláján 2023. január 29-én. MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen
Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozik posztjáról a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség műkorcsolya ágazati sportigazgatója. Vardanjan Gurgen utódjáról később dönt az elnökség. 

A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy Vardanjan Gurgent rengeteg kritika érte amiatt, hogy a magyar válogatottban előtérbe kerültek az orosz származású versenyzők. És habár a honosítótt sportolók az idei Eb-n ötödik és tizedik helyezéseket szereztek, amihez hasonló eredményeink 15 éve nem voltak a kontiensbajnokságokon, a szakembernek így is távoznia kellett.

Espoo, 2023. január 29. A magyar színekben versenyző Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei a finnországi Espoóban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság gáláján 2023. január 29-én. MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen Forrás: MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen

A személyi döntések mellett a szövetség elnöksége a szerdai szezonértékelő ülésen elfogaddta a 2022-es pénzügyi beszámolót, valamint a 2023-as költségvetés-tervezetet is, melyről a májusi közgyűlés dönt majd.