A Debrecen csapatkapitánya volt a BL-ben, ma már a strandbüfében a pult mögé is beáll

Marc Schneider (Yung Boys), Kiss Zoltán (DVSC), Alberto Regazzoni (Yung Boys) és Bernáth Csaba harca a labdáért, amikor a labdarúgó UEFA Kupa selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a DVSC-TEVA találkozott a svájci Young Boys csapatával
Debrecen, 2008. augusztus 28. Marc Schneider (Yung Boys), Kiss Zoltán (DVSC), Alberto Regazzoni (Yung Boys) és Bernáth Csaba (DVSC) harca a labdáért, amikor a labdarúgó UEFA Kupa selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a DVSC-TEVA találkozott a svájci Young Boys csapatával az Oláh Gábor utcai stadionban. MTI Fotó: Oláh Tibor
Vágólapra másolva!
Kiss Zoltán alapembere volt a 2005 és 2010 között öt magyar bajnoki címet szerzett Debrecennek, csapatkapitányként szerepelt a Bajnokok Ligájában, de mindössze 31 évesen visszavonult a profi focitól.

„Könnyen hagytam abba a focit 2011-ben, pedig akkor még csak harmincegy éves voltam, de már jobban izgatott az, amivel a következő harminc-negyven évben foglalkozhatok. Már az utolsó profi éveimben elkezdtem építeni a vállalkozásaimat, lett egy kis büfém a hajdúszoboszlói strandon és volt egy mezőgazdasági cégem is Romániában egy volt osztálytársammal közösen" – mondta Kiss Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Kiss Zoltán Debrecenben kezdett focizni, majd egy belga kitérő után tért vissza, hogy végül Görögországban zárja le a profi pályafutását.

Kiss Zoltán (balra) egy Young Boys eleni UEFA Kupa selejtezőn Forrás: MTI/Oláh Tibor

„A visszavonulásom után néhány évig még focizgattam Hajdúszoboszlón, de eltört a csuklóm, és akkor azt mondtam: vége. Soha semmim nem tört el, erre egy megyei hármas meccsen rosszul estem. Épp a legrosszabbkor történt, nyáron, így öt hétig begipszelt kézzel a büfében sem tudtam dolgozni. Megesik, hogy szurkolókat szolgálok ki, akik megismernek. Mindig kérdezgetik, mi van velem, és ha az idő engedi, kicsit elbeszélgetünk. Mondjuk az intenzív strandszezonban általában semmire sincs sok idő egy büfében."

A Debrecen 2009-ben a Liverpool, a Fiorentina és a Lyon ellen a Bajnokok Ligájában is szerepelt, Kiss Zoltán pedig elmondta, melyik meccs emelkedik ki neki az összes közül, de a cikkből kiderül, kinek a mezét szerette volna a legjobban megszerezni, és mit szól ahhoz, hogy bundagyanús lett az egyik nemzetközi kupameccsük.