Megalázták a Manchester United legendás focistáját

Atletico de Madrid v Manchester United - UEFA Champions League Atleti Atletico Atletico de Madrid Champions Deporte England Espana Futbol Inglaterra Manchester Manchester United Metropolitano Octavos UCL UEFA Champions League United Wanda Wanda Metropolit
David de Gea during UEFA Champions League Round Of Sixteen First Leg One match between Atletico de Madrid and Manchester United at Wanda Metropolitano on February 23, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto) (Photo by Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülése szerint a Manchester United az aláírt szerződése ellenére kihátrál a David De Geával kötött megállapodásából.

A The Athletic azt írja, hogy David De Gea aláírta a szerződéshosszabbítást a Manchester Uniteddel. A 32 éves kapus korábban beleegyezett abba, hogy drasztikusan csökkentsék a jelenlegi heti 375 ezer fontos fizetését, csakhogy a Manchester United időközben visszavonta az ajánlatát, és a klub részéről nem került aláírásra a szerződés.

A United most egy új ajánlatot nyújtott be De Geának, még alacsonyabb fizetéssel. A lejáró szerződésű spanyol kapus azonban ezt még nem fogadta el, és most mérlegeli a lehetőségeit.

A két fél között jelenleg is folynak a tárgyalások, és továbbra is kérdéses, hogy De Gea elfogadja-e az elé tett új ajánlatot, miközben Szaúd-Arábiából is érdeklődnek iránta.

Úgy tűnik, Manchesterben már nem számolnak David De Geával Forrás: NurPhoto via AFP/Rubén de la Fuente Pérez

A Manchester United mindenképpen szeretne egy első számú kapus igazolni, az elmúlt napokban pedig felvették a kapcsolatot az Internazionale BL-döntős kapusának, a kameruni Andre Onanának a képviselőivel.

De Gea jelenleg heti 375 ezer fontos fizetésével a világ legjobban fizetett kapusa és a legjobban fizetett spanyol labdarúgó.

A 32 éves kapus mára az egyetlen megmaradt tagja a Manchester United utolsó bajnokcsapatának, amely 2013-ban még Sir Alex Ferguson irányításával nyert bajnoki címet, így nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi keretben ő az egyetlen játékos, aki valóban klublegenda.

A spanyol kapus az idei Premier League-szezonban 17 meccset hozott le bekapott gól nélkül, ezzel ő nyerte az idény legjobb kapusának járó Aranykesztyű-díjat.