Óriási bajban a Honvéd, már az NB II-ben is egyre közelebb a kieséshez

KOCSIS Dominik fejére teszi a kezét Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY, Budapest Honvéd
Felcsút, 2023. május 27. A kispesti Kocsis Dominik a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzés végén a felcsúti Pancho Arénában 2023. május 27-én. A Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett, így búcsúzott az élvonaltól. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Vasas 3-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát az Illovszky Rudolf Stadionban.

A találkozót az angyalföldi csapat várhatta esélyesként, mivel Desits Szilárd együttese a legutóbbi három meccsét megnyerte, és a tabella negyedik helyéről várhatta a fővárosi rangadót. A Honvéd ellenben nehéz heteken van túl, ugyanis az NB II-ben legutóbb október 8-án tudott meccset nyerni, múlt héten pedig a Magyar Kupából is kiesett a Paks ellen. Mivel a kispestiek csak a 13. helyen állnak az NB II-ben, elküldték a csapat éléről Pinezits Mátét, a helyére pedig a korábbi közönségkedvenc játékos, Djordje Kamber ült le a Honvéd kispadjára.

A találkozó elején a Honvéd bátran futballozott, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Vasas kapuja előtt.

Negyedóra elteltével az angyalföldiek átvették a játék irányítását, ziccert azonban csak a 32. percben tudtak kialakítani.

Radó András jobb oldali szabadrúgására Pávkovics Bence robbant be a kapu elé, tisztán fejelhetett négy méterről, de pont a Honvéd kapusát, Dúzs Gellértet találta telibe a labdával. A Honvéd első igazán veszélyes helyzetére a 36. percig kellett várni. Ekkor a 21 éves Bocskay Bertalan 22 méterről bombázott kapura, de a lövése pár centivel elkerülte a jobb felső sarkot.

Radó András és Novothny Soma voltak a Vasas nyerőemberei Forrás: Vasas FC/Facebook

A második félidőt lendületesebben kezdte a Vasas, az 50. percben pedig meg is szerezte a vezetést. A jobb oldalon meginduló Pávkovics remek labdát készített vissza a második hullámban érkező Urblík Józsefnek, akinek a 19 méteres lövését Dúzs kiszedte a bal alsóból, de a kipattanóra Novothny Soma érkezett, aki közelről a kapu jobb oldalába belsőzött (1-0).

A folytatásban a Vasas kontrollálta a meccset, a 68. percben pedig az előnyét is növelhette volna, de egy jobb oldali beadás után a Honvéddal 2017-ben bajnoki címet nyert Baráth Botond hét méterről a kispesti Dúzs Gellért kezébe fejelt.

A 73. percben aztán egy gyönyörű góllal eldöntötte a meccset a Vasas.

Hidi Sándor adott egy remek ütempasszt a jobb szélen felfutó Pávkovicsnak, aki középre tekert, az érkező Radó András pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba fejelt (2-0).

Az utolsó húsz percben a Honvéd mindent megtett a szépítésért, a kispesti szurkolók pedig kitettek magukért, mert a kétgólos hátrány ellenére töretlenül biztatták a csapatukat, a szépítés azonban nem jött össze a vendégeknek. Ráadásul a 92. percben Berecz Zsombor gyönyörű 19 méteres tekerésével (3-0) a Vasas a harmadik gólját is megszerezte, így a vörös-feketék szezonbeli hatodik vereségüket szenvedték el.

Győzelmével a Vasas feljött a tabella harmadik helyére, míg a Honvéd továbbra is csak a 13. helyen áll, és csak két pont választja el a 15., kieső helytől.

Merkantil Bank Liga NB II, 14. forduló:
Vasas FC-Budapest Honvéd 3-0 (0-0)
gólszerző: Novothny (50.), Radó (73.), Berecz (90+2.)

Az élcsoport: 1. ETO FC Győr 32 pont, 2. Nyíregyháza Spartacus FC 31, 3. Vasas FC 27, 4. HR-Rent Kozármisleny 27

A mérkőzés góljait a linkre kattintva megtekintheti.