Nem jön Budapestre az olimpiai bajnok atléta

Renaud Lavillenie, rúdugrás
Third placed, France's Renaud Lavillenie celebrates after the final of the men's pole vault athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 8, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Sérülés miatt kihagyja az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságot Renaud Lavillenie, a franciák olimpiai bajnok rúdugrója.

A 36 éves, háromszoros Európa-bajnok klasszis hétfőn közölte, hogy nem áll rajthoz a magyar fővárosban, mert elhúzódó combproblémái még nem szűntek meg. Az év elején bejelentette, hogy hasonló okokból nem indul egy versenyen sem a fedett pályás szezonban.

Ezúttal ugyanakkor tudatta, hogy jövőre visszatér, és ott akar lenni a párizsi olimpián.

A budapesti vb-n a 2012-ben ötkarikás bajnok Lavillenie nem tartozott az éremesélyesek közé, és kicsi volt az esélye, hogy Magyarországon szerezze meg első világbajnoki címét egy ezüst- és négy bronzérem után. Ő tartotta a rúdugrás világcsúcsát 6,16 méterrel 2020 februárjáig, azóta már a svéd Armand Duplantis a szám legnagyobb csillaga.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.