Vágólapra másolva!
Baji Balázs, a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete szerdán elmondta, hogy az eredményhirdetésekre rendhagyó módon a stadionon kívül kerül majd sor.

A vb-bronzérmes gátfutó az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában hangsúlyozta, hogy több aprósággal is készülnek, a versenyzőket például látványos showelemekkel mutatják be, amely egyfajta különleges ceremónia lesz.

"A helyszínen élő zenével fogjuk őket bemutatni és ráhangolni a versenyre, de a sok apró meglepetés között szerepel még az érmek átadása, ugyanis a világbajnokságok történetében először ez kikerül a stadionon kívülre.

mondta Baji Balázs. Hozzátette, hogy az atléták edzői is megkapják a versenyzőjük által nyert medálokat.

Baji Balázs elmondta, milyen élmények várnak a szurkolókra az atlétikai vb-n Fotó: Polyák Attila - Origo

a szurkolói zónában például játékos módon kipróbálhatják az atlétikai mozgásformákat és rájöhetnek a fiatalok, milyen jó dolog sportolni, illetve atletizálni" - fogalmazott.

Baji Balázs saját versenyszámára is kitért, a 110 méteres gátfutásra, melyben Szeles Bálint áll rajthoz. Az Európa-bajnoki ezüstérmes abban bízik, hogy Szeles egészen a középdöntőig menetel, ahol egy felszabadult futással akár egyéni csúcsot is futhat. De kiemelte, nagyon erős a mezőny, ezért nehéz dolga lesz a 24 éves magyar sprinternek.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét - amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul - augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.