Ez a következménye az atlétikai vb-n történt balesetnek

Horizontal
Jamaica's Andrew Hudson (L), USA's Noah Lyles and Canada's Brendon Rodney (R) compete in the men's 200m semi-final during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 24, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, egy atlétákat szállító golfkocsi összeütközött egy másik járművel a Nemzeti Atlétikai Központ előtt, és a 200 m elődöntőjére készülő Andrew Hudson megsérült. Az eset után a világbajnokság szervezői közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban, majd az is kiderült, hogy a jamaicaiak óvása után Hudsont bejuttatták a fináléba.

Koccanásos baleset történt a budapesti atlétikai világbajnokságon csütörtök este. Az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méter elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki.

Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság. Az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

Miután megrendezték Hudson elődöntőjét, és kiderült, hogy a futamban 20,38 máodperces idővel elért ötödik helyével nem jutna be a fináléba, a jamaicai stáb óvást nyújtott be. A versenybíróság végül csütörtökön este

úgy döntött, helyt ad az óvásnak, és továbbjuttattja a fináléba Hudsont,

aki a péntek esti döntőben az 1-es pályán futhat majd, nyolc riválisa mellett.