Társoldalunk:

Panizzi tripla-duplája San Remóban

Az 57 indulóból 35 ért célba. A 18 szakaszból 15-öt Peugeot-pilóta nyert. Panizzi nyolcszor, Grönholm hatszor, Burns egyszer bizonyult a leggyorsabbnak, mellettük Solbergnek termett babér  - a subarus háromszor repesztett legjobb időt. Panizzi nyolc részsikeréből hetet az első nap szerzett.

Ami még érdekes: McRae csak egyetlen szakaszon tudott a legjobb hatba férkőzni, míg a szintén fordos Märtin háromszor is háromban volt. Akik még mutattak valami: Bugalski (míg ki nem esett) és Puras a privát Citroënnel, illetve a francia Robert, Bedon duó az ugyancsak nem gyári Peugeot-val.

Kiesett gyári menők:
Schwarz, Hiemer (német, Hyundai Accent), 1. szakasz
Sainz, Moya (spanyol, Ford Focus), 4.
Mäkinen, Linström (finn, Subaru Impreza) 8.
A. McRae, Senior (brit, Mitsubushi Lancer) 9.
Mortl, Wicha (osztrák, Subaru Impreza) 10.
Bugaski, Chiaroni (francia, Citroën Xsara) 10.
Gardemeister, Lukander (finn, Skoda Octavia) 14.

A privát versenyzők közül a San Remóban tavaly nagy meglepetésre ötödik olasz Travaglia (Peugeot) ezúttal 14., a szintén 206-ost terelgető belga Thiry 13., a Fordtól most "csak" Pumát kapott belga Duval 20. lett.

Pontok a nyolcadik és a tizedik helyért

Bár Colin McRae-nem nagyon nem ment, nyolcadik pozíciója így is két gyári pontot ért a Fordnak, a francia Delecour meg csak tizedik lett, ám ezért is járt egy pontocska a Mitsubishinek.

Mert hiába végzett előttük három Peugeot-pilóta, csak kettő eredménye számít a konstruktőrök versenyébe, a hatodik Puras, a hetedik Robert és a kilencedik Rovanperä pedig nem volt nevezve gyárilag.

KAPCSOLÓDÓ CIKK