Vágólapra másolva!
Németországi híradások szerint a jövőben nem közvetít bokszmérkőzéseket a közszolgálati ZDF csatorna, amely eddig a hamburgi Universum Box Promotion gáláit tűzte műsorára.

A Klaus-Peter Kohl vezette klub és a tv-csatorna szerződése 2010 nyarán jár le és mainzi társaságnak nem áll szándékában meghosszabbítani a kontraktust. Nikolas Brender főszerkesztő szerint a gazdasági válság miatt kényszerültek erre a döntésre - írja a profiboksz.hu.

"Ebben a szűkös pénzügyi helyzetben le kell mondanunk bizonyos dolgokról" - nyilatkozta Brender, de a háttérben valószínűleg egyrészt, az egyre hanyatló nézettségi adatok állnak, másrészt pedig a mérkőzések szintén sok kívánnivalót maga mögött hagyó minősége.

Az együttműködés kezdetén még olyan sztárok álltak rendelkezésre, mint a Klicsko-testvérek, Michalczewski vagy Regina Halmich, jelenleg viszont hiányoznak a húzóemberek, egyedül Felix Sturm produkál még elfogadható kvótákat, de összességében mesze elmaradnak a korábbi nézettségtől.

A ZDF az évek során folyamatosan csökkentette a gálákra szánt pénzt, ami ellen Kohl a nagymeccsek jegeltetésével tiltakozott és teszi most is, legalábbis a szerződés kifutásáig.