Vágólapra másolva!

Dunaferr- és Győr-esélyek<br/>

Két magyar női kézilabdacsapat is érdekelt a hétvégén kezdődő európai kupadöntőkben. A Dunaferr SE a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában játszik a szlovén Krim Electa Ljubljanával, az EHF-kupában érdekelt Győri Graboplast ETO KC a dán Viborg HK ellen lép pályára. Mindkét magyar csapat hazai pályán kezd vasárnap.

Zsiga Gyula, a dunaújvárosiak vezetőedzője szerint csapata egy hajszállal esélyesebb a BL-győzelemre, mint a szlovénok.

- Úgy gondolom, ha százalékokban kellene kifejezni, hogy melyik együttes az esélyesebb, akkor 55-45 arányban felénk billen a mérleg nyelve. Szerencsére Bozsana Radulovics felépült, így pályára léphet a Ljubljana ellen. A keretben nincs sérült, jó hangulatban várjuk a finálét. A Krim támadásban nagyon erős, rengeteg gólt dob, ugyanakkor védekezése lényegesen gyengébb. Ha sikerül megfogni a támadásaikat, akkor vélhetően megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Döntő lesz, mennyire tudjuk átlövőiket és beállósukat semlegesíteni. Bízom a gyorsaságunkra épülő taktikánkban, vagyis abban, hogy indításokból sok gólt szerezhetünk.

A győriek szakosztályelnöke, Vanyus Attila azon az állásponton van, hogy a Viborg csak lelkes, gyors játékkal győzhető le.

- Ellenfelünk a világ egyik legjobb klubcsapata. A kezdősorban csak olimpiai és világbajnokok kapnak helyet. Csütörtökön értesültem, hogy az Ikast előtt megnyerték a bajnokságot. Fantasztikus erőt képviselnek, egy pillanatnyi kihagyást sem engedélyeznek a riválisuknak. Sajnos meghatározó játékosaink, Pigniczky Krisztina, Nagy Anikó és Szilágyi Bea továbbra is sérült, nélkülük kellene bravúrt véghezvinni. Bízom abban, hogy a hazai pályán, közönségünk biztatása mellett sikerül a győzelem. A dániai visszavágó biztos, hogy iszonyúan nehéz lesz.

Bajnokok Ligája: Dunaferr SE - Krim Electa Ljubljana (szlovén), vasárnap 18 óra (visszavágó: Ljubljana, május 16., 18).

EHF-kupa: Győri Graboplast ETO KC - Viborg HK (dán), vasárnap 16.30 (visszavágó: Viborg, május 15., 19).

***

- Nagyon nehéz helyzetben van az élvonalbeli Pécsi Mecsek férfikézilabda-klub, veszélybe került a működése, s amennyiben helyi vállalkozók nem segítenek, akkor teljesen ellehetetlenülünk - mondta csütörtökön a klub elnöke, Barta Ferenc.

A vészhelyzetre való figyelemfelhívás céljából sajtótájékoztatót tartottak a pécsi városházán az NB I-es klub vezetői, amelyen a helyi önkormányzathoz fordultak kérésükkel: változtassák meg januári határozatukat, tegyék újra lehetővé, hogy az iparűzési adó 10 százalékát a vállalkozók továbbra is felajánlhassák a sport támogatására.

- Pécs városa a csapat működtetéséhez szükséges anyagiak egynegyedét biztosította, a többit a vállakozók adták - mondta Barta Ferenc. - A csapat középmezőnyben maradásához elegendőek lennének a januárig érvényes formában nyújtott támogatások, de ha javulnának a feltételek, akkor még több vállalkozót tudnánk megnyerni, és fiatal, tehetséges együttesünk felzárkózhatna akár az élmezőnyhöz is.

(MTI)