Vágólapra másolva!

Eb-re készen a kosárlabda-válogatott<br/>

- Mindent, amit terveztünk, megvalósítottunk, így összességében jól sikerült a felkészülésünk az Európa-bajnokságra - mondta kedden Mészáros Lajos, a magyar férfikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar együttes - amely 30 év után harcolta ki újra az Eb-részvételt - nyolc mérkőzésből álló sorozaton szerepelt az utóbbi két hétben. Mészáros elmondta: a játékosokkal abban állapodtak meg a felkészülés kezdetén, hogy a franciaországi Eb előtt erős ellenfelekkel mérkőzzön a csapat. Erre azért volt szükség, hogy az együttes megszokhassa az európai élcsapatok játékstílusát, még akkor is, ha az vereségekkel jár.

- Az biztos, hogy győzelmekkel lehet a legjobban felkészülni egy Európa-bajnokságra, de a csapat döntött így - fogalmazott a kapitány. - Minden általam tervezett elképzelést megvalósítottunk, tehát pozitívan értékelem a felkészülésünket. Dávid Kornél mérkőzésről mérkőzésre javult, újra megszokta társai játékát, beilleszkedett a csapatba, ami rendkívül fontos lehet az Eb-n.

Mészáros az esélyekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a csoportellenfelek játékstílusa közül a spanyoloké fekszik legjobban a magyar csapatnak. A szlovének agresszív védekezése, valamint az oroszok precíz és fegyelmezett játéka nem kedvez a válogatottnak, de kellő összpontosítással bármi előfordulhat.

A magyar együttes szombaton reggel utazik Clermont-Ferrand-ba, a csoportmérkőzések színhelyére. A végleges csapatot - sérülés esetén lehet változás a korábban kijelölthöz képest - csütörtökön hirdeti ki a kapitány. Dávidék az utazás előtti két nap során a tatai edzőtáborban készülnek.

(MTI)

Ajánló:

A globális kosárlabda helye a neten