Vágólapra másolva!
A január 23-án kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő horvát férfi kézilabda válogatott megnyerte a magyarok elleni második edzőmérkőzését.

Magyarország - Horvátország 22-24 (8-11)
Zalaegerszeg, 2000 néző, vezette: Klucsó, Lekrinszky (magyarok)
gól: Décsi 6, Sótonyi 4, Bene, Nagy L. 3-3, Doros 2, Mohácsi, Kotormán, Tóth, Pásztor 1-1, illetve Mikulic 6, Zrinic 5, Cavar, Goluza 3-3, Kljaic, Metlicic, Kaleb 2-2, Dominikovic 1

Az első percekben a horvátok két góllal elhúztak, a magyarok sokat hibáztak. Miután az első negyedóra a horvátok biztos vezetésével zárult, a magyarok a folytatásban Bene góljaival tartották a lépést. Sőt, egyenlítettek is, de a vendégek újra gyorsan felülkerekedtek, s háromgólos előnyükkel zárult az első játékrész.

Fordulás után sem tört meg a horvátok lendülete, továbbra is biztosan vezettek három-négy góllal, csak Sótonyi tartotta a lelket a magyar csapatban. A biztos vendégvezetés egy pillanatig sem forgott veszélyben. A hajrájára ugyan felzárkózott a hazai együttes, de egyenlíteni már nem sikerült.

- Nem az eredmény volt számunkra a fontos, de egy kicsit elfáradtunk a második találkozó végére - mondta Hajdu János, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Sok helyzetet kihagytunk, a horvát pedig van annyira jó csapat, hogy ezt kihasználja.

(MTI)