Vágólapra másolva!
Kilencven perc erejéig hivatalosan is "visszatért" Michael Jordan, minden idők legjobb kosárlabdázója. Az amerikai események miatt visszafogott sajtótájékoztatót ígérő sztár neve ugyanis felbukkant a Washington Wizards honlapján, emiatt aztán szurkolók ezrei kezdték el "bombázni" a Varázslók telefonvonalait.

Kilencven percig Michael Jordan neve is szerepelt a Washington Wizards 2001/2002-es aktív játékosai között a csapat hivatalos weblapján "Csak egy emberei hibáról volt szó, semmi többről" - mondta az NBA szóvivője, Tim Frank, aki cáfolta a titkos visszatérés hírét. "Az internetes szerkesztőségünk csupán felkészült arra az esetre, ha Jordan valóban visszatérne. Valaki idő előtt élesítette az adatokat."

Jordan szeptember 20-ra ígérte a visszatérésére szervezett sajtókonferenciát, ám a terrortámadás miatt úgy döntött, nagy felhajtás helyett csendes bejelentést tesz. A Wizards szóvivője, Matt Williams elmondta, hogy Jordan webes felbukkanása megbolondította a rajongókat, akik kis híján megbénították a klub telefonhálózatát. Az ábécé-sorrendben Popeye Jones és Christian Laettner között felbukkanó Michael Jordan az adatok szerint ismét a klasszikus 23-as mezt kapja majd. A manhattani NBA-boltban számos üres Wizards-mez található raktáron, és csupán arra várnak, hogy Jordan visszatérésekor a sztár mezszáma és neve díszítse azokat. Jelenleg két Wizards-játékos meze kapható: a 32-es számú Richard Hamiltoné és az újonc, 5-ös számú Kwame Brown-é.

Pincési László

Korábban:

Jordan varázslóként tér vissza