Vágólapra másolva!
Háromgólos előnyt szerzett a Vasas a vízilabda KEK-döntőjének első mérkőzésén a Komjádi uszodában a Mladost Zagreb ellen. Az ob I-ben a Szeged meglepetésre megverte a BVSC-t, a Fradi pedig legyőzte az Újpestet. 

KEK-döntő, első mérkőzés:
Vasas - Mladost Zagreb (horvát) 6-3 (1-1, 3-0, 2-2, 0-0)
Komjádi uszoda, 2500 néző
vezette: Tulga (török), Fernandez (spanyol)
Vasas: Kósz - Székely, Vindisch, Varga T., Varga D. 1, Vári 1, Varga Zs. 1. Csere: Madaras 1, Hesz 1, Steinmetz 1, Mátyás
Mladost Zagreb: Percinic - Kobescak, Herceg 1, Ireb, Stritof 1, Milakovic, Csomakidze. Csere: Saric, Primorac, Koljanin, Rogin, Vrbcic 1
emberelőny: 6/1, illetve 9/1
négyméteres: 1/1, illetve 0

Mindkét oldalon két-két kimaradt emberelőny és egy-egy akciógól: ez az első negyed krónikája. A Vasas a játékrész közepén Varga D. akcióból szerzett találatával jutott előnyhöz, s már csak tizenöt másodperc volt hátra az első hét percből, amikor a vendégek Stritof góljával egyenlítettek.

A következő negyed elején Madaras négyméteresből lőtt gólja juttatta újra vezetéshez a magyar kupagyőztest. A folytatásban is remekeltek a hazaiak: előbb kivédekeztek két Mladost-létszámfölényt, majd Varga Zs. és Hesz növelte a különbséget a két csapat között. Különösen utóbbi nyolc méterről lőtt gólja jelentett különleges látványosságot. Ettől kezdve állandósult a Vasas fölénye, a Mladost legfeljebb átmenetileg tudta csökkenteni a három gólos különbséget. A hazai együttesben némi kavarodást okozott, hogy Vári már korábban begyűjtötte második kiállítását, és ettől kezdve a Vasas trénerének, Somossy Józsefnek változtatnia kellett az eredetileg eltervezett taktikán. Különösen feltűnő volt, hogy emberhátrányban milyen kiválóan védekezett a magyar csapat, köszönhetően a kapuba visszatért Kósz szenzációs védéseinek is.

A hajrá 6-3-mal kezdődött, és már nem is hozott változást. Pedig a Vasasnak előbb kettős emberelőnyben lett volna lehetősége növelni előnyét, és a végén is létszámfölényben játszhatott. A háromgólos előny ha nem is megnyugtató, de elegendő lehet a zágrábi visszavágó előtt, amely hihetetlenül kemény csatát ígér. A magyar kupagyőztes nem mehet biztosra, de mindenképpen esélyes a KEK-győzelemre.

A Vavasból Kósz kiemelkedett, a mezőnyben Székely, Vári, Varga D. vállalt sokat magára. A vendégcsapat valamennyi játékosa nemzetközi klasszis, közülük Stritof játéka tűnt ki.

Visszavágó április 13-án a horvát fővárosban.

A Szeged megverte a BVSC-t

Férfivízilabda-bajnokság, rájátszás
Tabán Trafik Szeged - BVSC-Brendon 5-4 (1-1, 2-1, 0-0, 2-2)
Szeged, 300 néző
vezette: Székely, Horváth
Szeged: Barát - Weszelovszki 1, Molnár P., Balla, Nitsovits 2, Várhegyi, Éles. Csere: Zsarkó 1, Ridzyk, Varga P. 1, dr.Török. Edző: Horváth Viktor
BVSC: Szécsi - Csányi, Szűcs, Császár 3, Gór Nagy, Vincze, Kiss. Csere: Zoufal, Gulyás, Ibolya 1, dr. Varjas, Német. Megbízott edző: Derekas Szilárd

A vendégeknél a mester, Gerendás György, míg a hazaiaknál a csapatkapitány, Mód Péter volt kénytelen eltiltás miatt kihagyni a találkozót, amit hosszú gólcsendet követően Császár találatával a vendégek kezdtek jobban. Aztán Nitsovits előnyből egyenlített az első negyed végén. A folytatásban a fővárosiak csak a kapufát találták el, míg a hazaiak két alkalommal Szécsi kapujának hálóját is megzörgették, így a félidőben már érett a forduló meglepetése. Persze azt kevesen hitték, hogy ezzel az egygólos előnnyel "hazaérhet" a Szeged, így Varga találatával kettőre növelte előnyét a Tisza-parti együttes. A BVSC-ben egyedül Császár tartotta a lelket, de egy perccel a vége előtt még mindig távolinak tűnt a vendégek papírforma győzelme. Ekkor még Ibolya szerencsés körülmények között szépített, de egyetlen találattal így is a Szeged nyerte az összecsapást.

Horváth Viktor (Szeged): "Minden nehézséget leküzdve megérdemelten nyertünk."

Derekas Szilárd (BVSC): "Gratulálok a Szegednek!"

A nap másik mérkőzésén:
Újpest - Ferencváros 6-7 (4-2, 0-1, 2-3, 0-1)

Putnik Zoltán

Korábban:

Szombaton KEK-döntőt játszik a Vasas pólócsapata

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?