Vágólapra másolva!
A Körmend szerzett vezetést a férfikosárlabda-bajnokság három győzelemig tartó elődöntőjében a Szombathely ellen.

Férfikosárlabda-NB I:, elődöntő, 1. mérkőzés:
Marc Körmend - Falco KC Szombathely 76-71 (25-16, 10-18, 18-16, 23-21)
Körmend, 2800 néző
vezette: Váradi, Kékesi.
Körmend: Németh (10/6), Zsebe (23/9), Trummer (11), Mujanovic (2), Edmonson (9). Csere: Madison (16/3), Grebenár (5). Edző: Patonay Imre
Falco: Kálmán (12), Alexe (13/6), Pankár (14/6), Wiley (16/3), Tarle (13). Csere: Gráczer (3/3), Dénes (-), Henrik (-), Horváth A. (-). Edző: Zsoldos András
kipontozódott: Kálmán (40.), Pankár (40.)

0-7-tel indított a Falco, ami azonnal elgondolkodásra szólította fel Patonay Imrét, jött is az időkérés. És volt is foganatja az elmondottaknak, legalábbis körmendi részről, lévén hogy 17-4-gyel zárult a következő szakasz. Támadásban a két amerikai, Edmonson és Wiley vitézkedtek, védekezésben viszont a két kulcsember, Kálmán és Németh semlegesítése volt a nagy feladat. Lacikát Trummer, Istit pedig maga Kálmán vagy éppen Alexe vette üldözőbe. A főszerep nem is az irányítóknak jutott, és észre is vette ezt Zsebe, aki ismét csapata húzóemberévé tudott válni. A folytatásban aztán megint szombathelyi percek jöttek, a középpontban Pankárral, egyetlen pontnyi marcos előnnyel fordultak a felek.

A nagyszünet után Tarle ziccerével másodpercek alatt fordult a kocka, ám a minimális különbségnek köszönhetően felváltva vezettek a csapatok. Megbontotta a falcós sorokat Alexe negyedik személyi hibája, így a már négy alacsony emberrel küzdő szombathelyiek leginkább távolról tüzeltek. A Rába-partiak védelem azonban rendre jókor szólt bele Kálmánék támadásaiba, lehetőséget teremtvén az elhúzásra - hét pontnyi előnyre tettek szert a hazaiak. Wiley triplája jelezte a nagy Falco-roham megindítását.

Sokáig úgy tűnt, hogy a végjáték izgalmaktól mentes marad, a Sugár úti legénység azonban gondoskodott arról, hogy mégse így legyen. Gráczer, Alexe és Wiley szórtak hárompontosokat, majd rendre jöttek a faultok, meg a körmendi büntetők. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy ezúttal jó százalékkal abszolválták ezt a műfajt Trummerék, így szerezvén meg az első győzelmüket.

A következő találkozót vasárnap játsszák Szombathelyen.

Tőke Péter

Korábban:

Előny az Atomerőműnél

Fórum:

Magyar kosárlabda