Vágólapra másolva!
Vura József újabb egy évig marad a Graboplast-ETO nőikézilabda-együttese élén, Kindl Gabriella, a csapat kapitánya pedig egyelőre még gondolkodik a szerződéshosszabbításon. Ami pedig a győri férficsapatot illeti: együttműködési szerződést köthet egymással a bajnok Fotex és a Győri ETO KC.

A győri klub elnöksége úgy döntött: Vura József vezetőedző nyáron lejáró szerződését újabb egy esztendővel meghosszabbítják: "A bajnokság előtt jelentősen megváltozott a csapat kerete, de Vura József keze alatt ütőképes együttessé kovácsolódott össze a társaság" - kommentálta a döntést Vanyus Attila elnök. "Ezt bizonyítja a bajnoki bronzérem és az EHF-kupában szerzett ezüstérem is. Emellett pedig még ott van a Magyar Kupa, ahol fél lábbal már a négy között vagyunk" - tette hozzá.

Várhatóan a játékoskeretben lesznek változások, de konkrétumokkal nem szolgált a klub első embere. Kindl Gabriellát, a zöld-fehérek csapatkapitányát a Dunaferr szeretné szerződtetni, de a válogatott átlövőt szerződése december 31-ig a győriekhez köti. A játékos megerősítette, hogy más klubok is hívják, sőt, hamarosan dönt arról, melyik egyesületben folytatja a pályafutását.

A férfikézilabda-bajnokságban hetedik helyen végzett Győri ETO KC-nak várhatóan a bajnok és a Bajnokok Ligájában ezüstérmet nyert Fotex Veszprém gárdája dobhat mentőövet. Az évek óta nagyon nehéz anyagi helyzetben lévő zöld-fehérek és a világ egyik legjobb csapata ugyanis a hírek szerint hamarosan együttműködési megállapodást köt egymással.

Az információt Vanyus Attila is megerősítette. "A jelenlegi körülményeink épphogy biztosítják az élvonalbeli indulás feltételeit. Ahhoz, hogy továbbra is versenyben lehessünk a többiekkel, mindenképpen szükség van valamilyen megoldásra. Ezekből az egyik lehetőség, hogy a jövőben a veszprémiekkel együttműködést alakítunk ki. Hogy pontosan ez mit takar, arról jelenleg folynak a tárgyalások."

Valószínűleg a tehetséges, de a Fotex keretébe be nem kerülő kézilabdázókat Győrbe irányítaná a Veszprém. Az NB I gólkirálya, Frey János még nem tudja, marad-e Győrött, mivel több helyről is megkeresték.

Papp Győző

A Győr nyerte a csalódott kupadöntősök kézirangadóját

Fórum:

Kézilabda