Vágólapra másolva!
Dávid Kornél, a magyar kosárlabda-válogatott erőssége Strasbourgból a litván Zalgiris Kaunashoz szerződött. Az Eurobasket információi szerint a 30 éves center, aki az előző idényben a francia Strasbourgot erősítette, egy évre szerződött az 1999-ben Euroliga-győztes együtteshez.

A játékos mindössze egy edzésen és egy barátságos mérkőzésen szerepelt a kaunasi együttesben, igaz, utóbbin a Pruszkow ellen huszonhárom pontot szórt, és leszedett nyolc lepattanót. A 206 centis erőcsatár szerződtetését a Zalgiris igazgatója, Ginas Rutkauskas jelentette be hivatalosan, Kornél a csapatban a nyolcas számú mezt kapta. Dávid tavaly a Strasbourg együttesében 17,5-ös pontátlagot ért el, meccsenként átlagban 7,5 lepattanót szedett le.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A litván együttes jelenleg Klapeidában tartózkodik, ahol szeptember 6-ig edzőtáborozik. A játékosok közül a legismertebb Saulius Stombergas, aki tavaly a török Efes Pilsent erősítette, s lett az együttessel bajnok, még nem épült fel kisebb térdsérüléséből. A gárda másik új szerzeménye az amerikai Ed Cota, aki a belga bajnok Telindus Oostendétől érkezett, de visszatért a csapatba a 32 éves, 208 centis center, Gintaras Einikis is, aki korábban 1989 és 1995 között már szerepelt az együttesben. Ugyancsak régi-új szerzemény a francia Paris Basket Racingtől hazatérő 28 éves, 200 cm magas Mindaugas Timinskas is.

A Zalgiris kerete:
4 Vidas Ginevicius, 5 Giedrius Gustas, 7 Saulius Stombergas, 8 Dávid Kornél, 9 Dainius Salenga, 10 Mindaugas Timinskas, 11 Tadas Klimavicius, 12 Ed Cota, 13 Arturas Masiulis, 14 Gintaras Einikis, 15 Darius Silinskis.